Kifinomultabb jelszókezelésre képes a Kingston új pendrive-ja

​A Kingston bemutatta a legújabb, hardveres titkosítással ellátott adattárolóját, az IronKey Vault Privacy 50 pendrive-ot.
 

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) többféle jelszó beállításának lehetőségét kínálja, amelynek révén akkor is hozzáférhetővé válthatnak az illetékesek számára az adatok, ha egy jelszót valaki elfelejt. Míg a hagyományos, jelszóbiztonsági módnál 6-16 karakteres jelszavak választhatók, addig az új "passphrase" módnál a felhasználó olyan, 10-64 karakteres numerikus PIN-t, jelmondatot, szólistát vagy akár dalszöveget adhat meg jelszóként, amely teljesen egyedi, ugyanakkor számára könnyen megjegyezhető. Az adminisztrátorok pedig beállíthatnak felhasználói és visszaállítási jelszót is.
 
A VP50 a brute force jellegű támadások ellen is véd: 10 egymást követő érvénytelen jelszómegadás esetén zárolja a meghajtót. Emellett véglegesen törli az adatokat, ha egymás után tízszer adják meg helytelenül az adminisztrátori jelszót.

 
Az új pendrive használható csak olvasási módban is. Ekkor a meghajtóra nem lehet írni, így az esetleges vírusfertőzések kockázata válik csökkenthetővé. Emellett a beépített virtuális billentyűzet megóvja a jelszavakat a billentyű- és képernyőnaplózó (keylogger és screenlogger) alkalmazásokkal szemben.
 
A FIPS 197 szerint tanúsított, 256 bites XTS-AES titkosítást támogató Kingston IronKey Vault Privacy 50 8 GB - 256 GB kapacitású változatokban kerül piacra.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség