Kedvező árával hódít a kiberbűnözők új kedvence

​A BunnyLoader kártékony program egyre felkapottabb az internet sötét oldalán, ami a felhasználói adatokra nézve nagyon nem jó hír.
 

A Zscaler biztonsági kutatói különféle hacker fórumok ellenőrzése során akadtak rá arra a BunnyLoader nevű kártékony programra, amely sok problémát okozhat még a közeljövőben. A károkozó ugyanis mind népszerűbbé válik a kibertámadók körében. Ezt elsősorban annak köszönheti, hogy a folyamatos fejlesztésének és a viszonylagosan alacsony árához képest biztosított sokrétű funkcionalitásának köszönhetően vonzó eszköznek számít a kiberbűnözők berkein belül.
 
A BunnyLoader készítői szolgáltatásként (MaaS - malware-as-a-service) értékesítik a szerzeményüket. Méghozzá olyan formában, hogy az különösebb szaktudás nélkül is bevethető. A hozzá kapcsolódó webes felületen mindenféle informatikai zsonglőrködés nélkül lehet támadásokat indítani, illetve a kártevő által bezsebelt adatokat letölteni.

 
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség