Kaspersky: többé nem akadály a lassú net

​A Kaspersky Embedded Systems Security szoftver mostantól távolról is kezelhető és frissíthető a lassú internetkapcsolattal rendelkező eszközökön is.
 

A Kaspersky Security Network statisztikai adatai szerint 2017 és 2019 között csaknem a 2,5-szerése nőtt azon eszközök száma, amelyek ellen ATM/POS malware-támadást kíséreltek meg. Ez is azt támasztja alá, hogy az ATM-ek, a POS-terminálok és az egyéb hasonló rendszerek csábító célpontot jelentenek a kiberbűnözők számára. A védelem kialakítása azonban kihívást jelenthet az olyan eldugott vidékeken elhelyezett eszközök esetén, ahol gyenge a mobilhálózati lefedettség
 
A lassú kommunikációs csatornák fennakadásokat okozhatnak az egyre nagyobb sávszélességet igénylő pénzügyi és egyéb beágyazott rendszerek esetén. Ha egy gyengébb csatornát még egy biztonsági megoldás is túlzottan terhel, akkor az az instabil működés melegágya lehet.
 
A Kaspersky a terhelés csökkentése érdekében optimalizálta a Kaspersky Embedded Systems Security által megosztott adatforgalmat. A szerver rendszeres időközönként biztonsági házirendeket küld az ATM-ek felé, amik visszaküldik az aktuálisan alkalmazott beállításokat. Ezzel lehetővé válik annak ellenőrzése, hogy nem változtatták-e meg a házirendeket. A szoftver frissített verziója az ATM-ekről nem küldi vissza az összes házirendinformációt a szervernek, így csökkenti az adatcsere mennyiségét. (A 2G-s hálózat esetén a minimális adatátviteli sebességkövetelmény mindössze 56 Kbit/s.)
 
Hálózati támadások kockázatainak csökkentése
 
A védelmi alkalmazásba nemrégen integrált, hálózati fenyegetés elleni védelem az ATM és a POS-rendszerek estén is hadra fogható. Ez a komponens a bejövő és a kimenő adatforgalmat ellenőrzi, így észleli a gyanús hálózati tevékenységet, és blokkolja az eszköz, valamint a támadó közötti kommunikációt. Csökkenti a port szkennelésekre és a brute force módszerekre épülő támadások kockázatát.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség