Jelszómegosztás a családban - vajon jó ötlet?

A lakótársak és az egy háztartásban élők gyakran osztják meg a felhasználóneveiket és a jelszavaikat egymás között. Ez azonban bonyodalmakhoz is vezethet.
 

A Kaspersky felmérése szerint a megkérdezett felhasználók majdnem felének semmiféle problémát nem jelent az, ha a vele egy háztartásban élőkkel vagy a lakótársukkal megosztják a streaming szolgáltatásokhoz tartozó felhasználónevüket, jelszavukat. Ez még nem is annyira aggasztó jelenség ahhoz képest, hogy a válaszadók 33 százaléka elismerte, hogy az online kiskereskedelmi szolgáltatásokhoz (eBay vagy Amazon stb.) tartozó hitelesítő adatait is elárulja a vele élők számára. Mindezek mellett a megkérdezettek 30 százaléka az ételrendelésekhez használt fiókjait, valamint az online játékelőfizetéseihez kötődő bejelentkezési információkat is kikotyogja.
 
Miközben a felhasználók meglehetősen bőkezűen bánnak a bizalmas adataik megosztásával, aközben azért aggódnak is. Sokan nem biztosak abban, hogy az átadott hitelesítő adatok miatt nem éri hátrány őket, akár adatszivárgás következtében, akár azért, mert az internet sebessége csökkenni fog például a párhuzamosan elindított streamek miatt.
 
"Sokszor előfordul, hogy a lakótársak barátokká válnak, ami megkönnyíti az online szolgáltatások megosztását, és az ezzel járó előnyök gond nélküli élvezetét. Sajnos azonban, ha nem figyelünk oda arra, hogy miként osztjuk meg a személyes adatainkat másokkal - még akár a barátokkal, rokonokkal is -, akkor mind nagyobb az esélye annak, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerülnek. Hogy ez ne történhessen meg, egyes szolgáltatások különféle megoldásokkal segítik, hogy több ember is használhassa ugyanazt az előfizetést a jelszavak megosztása nélkül is" - fejtette ki Andrew Winton, a Kaspersky marketing részlegének alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség