Iparági elvárás lett az átláthatóság

​Három év telt el azóta, hogy a Kaspersky bejelentette Globális Átláthatósági Kezdeményezését.
 

A vállalat a kezdeményezés keretében nagyobb átláthatóságon és elszámoltathatóságon alapuló új megközelítést fogalmazott meg a kiberbiztonsági iparág számára. Ezáltal a tágabb értelemben vett kiberbiztonsági közösséget és az érdekelteket is bevonta a termékei, belső folyamatai és üzleti műveletei validálásába, ellenőrzésébe. A vállalat rendelkezésre bocsátotta a szoftverei forráskódját független szervek általi felülvizsgálatra. Az adatfeldolgozó infrastruktúráját pedig Oroszországból Svájcba költöztette.
 
Az adatfeldolgozás és adattárolás 2018 novemberében bejelentett átköltöztetése mostanra teljesen befejeződött. A vállalat a felhasználók által megosztott ügyfélfenyegetésekkel kapcsolatos adatokat most már két zürichi adatközpontban dolgozza fel. Ezen adatok körébe többek között azok a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlok tartoznak, amelyeket a vállalat termékei automatikus kódelemzésre küldenek a Kaspersky Security Networkbe (KSN-be).
 

"Azt látjuk, hogy a megbízhatóságba és az átláthatóságba megtett befektetés lassan iparági standarddá válik"

- nyilatkozta Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója. A szakember egyúttal jelezte, hogy a vállalat egy újabb adatközpontot nyit Észak-Amerikában a CyberNB Association szervezettel együttműködve. Ez a központ 2021 elején kezdi meg működését.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    A Moodle kapcsán öt biztonsági hibára derült fény.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség