Ingyenes biztonsági tanfolyam kicsiknek és nagyoknak

​Elérhetővé vált az a Skill Cup ingyenes tanfolyam, amely a szülőknek, valamint a gyerekeknek nyújt segítséget a kiberbiztonság és a digitális etika kérdéseiben való könnyebb eligazodáshoz.
 

A Kaspersky egyik tanulmánya szerint a gyerekek 85 százaléka nem tud a kütyüjei nélkül élni. Ahhoz azonban, hogy a digitális világ biztonságos hely legyen a "táblagéppel a kezükben született" gyerekek számára, a kiberbiztonsági és a digitális etikai készségeket már gyerekkortól kezdve fejleszteni kell. Erre kínál most megoldást a biztonsági cég és a Skill Cup együttműködésében készült tanfolyam.
 
A Skill Cup mobil alkalmazásra épülő program több különböző témakörbe rendezett, interaktív leckéből áll. Formátumuk igen változatos, vannak közöttük cikkek, videók, kvízek és infografikák is.
 
A témakörök a digitális etika és a digitális jártasság legfontosabb kérdéseit tárgyalják, többek között a kiberzaklatást, az idegenekkel való kommunikáció szabályait, a veszélyes tartalmakat, a csalások típusait stb. Minden lecke végén egy teszt található a megszerzett tudás felmérésére.
 
"Nehéz manapság az iskolásokat a különféle kütyük nélkül elképzelni. A szülők előbb-utóbb megveszik az első okostelefont a gyereknek, aki ezzel belép egy bátor, új, digitális világba. Ezután jön a dilemma minden szülő számára: hogyan tartsák a gyereküket biztonságban a különféle kiberfenyegetésektől úgy, hogy eközben ne sértsék meg túlságosan a gyermek személyes digitális terét. Ezért kitaláltunk egy mobil kurzust a szülőknek, amelynek elvégzésével megismerhetik a gyerekekre jelenleg leselkedő kiberfenyegetések természetét. Ezen felül tippeket és trükköket ismerhetnek meg azzal kapcsolatban, hogy miként tarthatnak fenn egy ésszerű biztonsági szintet anélkül, hogy túlságosan kontrollálni vagy szigorúan korlátozni akarnák a gyerekeket" - fejtette ki Denis Barinov, a Kaspersky Academy vezetője.
 
A tanfolyam egyelőre angol és orosz nyelven érhető el a Skill Cup mobil appok segítségével.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség