Ingyenes biztonsági tanfolyam kicsiknek és nagyoknak

​Elérhetővé vált az a Skill Cup ingyenes tanfolyam, amely a szülőknek, valamint a gyerekeknek nyújt segítséget a kiberbiztonság és a digitális etika kérdéseiben való könnyebb eligazodáshoz.
 

A Kaspersky egyik tanulmánya szerint a gyerekek 85 százaléka nem tud a kütyüjei nélkül élni. Ahhoz azonban, hogy a digitális világ biztonságos hely legyen a "táblagéppel a kezükben született" gyerekek számára, a kiberbiztonsági és a digitális etikai készségeket már gyerekkortól kezdve fejleszteni kell. Erre kínál most megoldást a biztonsági cég és a Skill Cup együttműködésében készült tanfolyam.
 
A Skill Cup mobil alkalmazásra épülő program több különböző témakörbe rendezett, interaktív leckéből áll. Formátumuk igen változatos, vannak közöttük cikkek, videók, kvízek és infografikák is.
 
A témakörök a digitális etika és a digitális jártasság legfontosabb kérdéseit tárgyalják, többek között a kiberzaklatást, az idegenekkel való kommunikáció szabályait, a veszélyes tartalmakat, a csalások típusait stb. Minden lecke végén egy teszt található a megszerzett tudás felmérésére.
 
"Nehéz manapság az iskolásokat a különféle kütyük nélkül elképzelni. A szülők előbb-utóbb megveszik az első okostelefont a gyereknek, aki ezzel belép egy bátor, új, digitális világba. Ezután jön a dilemma minden szülő számára: hogyan tartsák a gyereküket biztonságban a különféle kiberfenyegetésektől úgy, hogy eközben ne sértsék meg túlságosan a gyermek személyes digitális terét. Ezért kitaláltunk egy mobil kurzust a szülőknek, amelynek elvégzésével megismerhetik a gyerekekre jelenleg leselkedő kiberfenyegetések természetét. Ezen felül tippeket és trükköket ismerhetnek meg azzal kapcsolatban, hogy miként tarthatnak fenn egy ésszerű biztonsági szintet anélkül, hogy túlságosan kontrollálni vagy szigorúan korlátozni akarnák a gyerekeket" - fejtette ki Denis Barinov, a Kaspersky Academy vezetője.
 
A tanfolyam egyelőre angol és orosz nyelven érhető el a Skill Cup mobil appok segítségével.
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség