Indul az Xbox-hibavadászat

A Microsoft elindította azt a hibavadász programját, amelynek keretében az Xbox kapcsán feltárt sebezhetőségek felfedezőit jutalmazza.
 

A Microsoft kibővítette a hibavadász kezdeményezéseit, amelyek mostantól az Xboxot is magukban foglalják. Így mostantól az etikus hackerek, a biztonsági kutatók, de akár a játékosok is jelezhetnek biztonsági hibákat a vállalatnak, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén fizet is az erőfeszítésekért. A jutalom mértéke 500 dollártól egészen 20 ezer dollárig terjed. A legnagyobb összegű díj azoknak jár, akik kritikus veszélyességű (leginkább jogosulatlan távoli kódfuttatást lehetővé tevő) sérülékenységeket jeleznek a vállalatnak, és mindezt reprodukálható módon dokumentálják is.
 
A Microsoft kitért arra, hogy az Xbox-os hibavadászat esetén is vannak teljesítendő követelmények. Egyrészt olyan sérülékenység jelentéséért lehet jutalomért sorba állni, amely korábban ismeretlen volt, és az a legfrissebb szoftververziók esetében is kockázatot jelent. További fontos szempont, hogy az adott sérülékenység felfedezőjének precízen dokumentálnia kell akár írásban, akár videós formában azt, hogy miként válhat khihasználhatóvá a feltárt sérülékenység. Ha pedig a fejlesztők visszaigazolják a hiba létezését, akkor jöhet a jutalmazás.
 
A hibavadászat kiterjed az olyan sérülékenységekre, amelyek jogosulatlan kódfuttatásra, adatlopásra, védelmi mechanizmusok megkerülésére, jogosultsági szint emelésre adhatnak lehetőséget, vagy gyári konfigurációs hiányosságokra vezethetők vissza. Ugyanakkor a szolgáltatásmegtagadásra módot adó sérülékenységekért (amelyek például a konzolok összeomlását idézhetik elő) nem jár pénzdíj.
Vélemények
 
  1. 4

    A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

  2. 3

    Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1