Indul a verseny, ahol okosautókat lehet hackelni

Jövő év januárjában rendezik meg Tokióban azt a nemzetközi etikus hackerversenyt, amelyen okosautók kerülnek célkeresztbe.
 

A ZDI (Zero Day Initiative) szervezésében a Pwn2Own nemzetközi hackerverseny az elmúlt évek során komoly ismertségre tett szert. A rendezvényt hagyományosan Vancouverben tartják, azonban már többször volt példa arra, hogy a szervezők más nagyvárosokba is elkalandoztak, ahol többnyire tematikus versenyeket tartottak. Egy ilyen megmérettetésre fog sor kerülni 2024. január 24-26. között Tokióban.
 
A Pwn2Own Automotive elnevezésű hackerverseny már most meglehetősen nagy érdeklődésre tart számot, amit alapvetően annak köszönhet, hogy egy igencsak felkapott téma köré épül, ami nem más, mint az okosautózás. Ugyanakkor a ZDI nem bíz semmit a véletlenre, és az érdeklődés további fokozása érdekében immár bejelentette azt is, hogy a verseny összdíjazása nem kevesebb mint egymillió dollár lesz. Emellett pedig akár egy Teslát is hazavihet a legrátermettebb fehérkalapos. 
 
Az Automotive World konferencia programjába illesztett hackerverseny három kategóriában állít kihívásokat a résztvevők elé:
 
1. Tesla
Ebben a kategóriában (Ryzen-alapú) Tesla Model 3/Y, valamint Tesla Model S/X gépkocsikat lehet hackelni. A legnagyobb összegű, 200 ezer dolláros jutalom annak jár, aki sikeresen térdre kényszeríti az Autopilot, a Gateway vagy a VCSEC összetevőket. Emellett további díjra számíthat az, aki root jogosultságot szerez az Autopilot vagy az infotainment rendszer felett. (Megjegyzendő, hogy Teslákat egy-két alkalommal már az eddigi Pwn2Own versenyeken is lehetett hackelni.)
 
2. Infotainment
A legnagyobb, 60 ezer dolláros jutalom akkor vihető haza, ha működő exploitot fejleszt ki valaki Sony, Alpine vagy Pioneer alapú infotainment rendszerekhez.
 
3. Elektromos autók töltői
E kategória legnagyobb odaítélhető díja 60 ezer dollár, és ChargePoint, Phoenix Contact, Emporia, JuiceBox, Autel, valamint Ubiquiti töltőrendszerek hackelésére ad lehetőséget.
 
4. Operációs rendszerek
A maximálisan 50 ezer dolláros díjjal kecsegtető kategóriában a versenyzők Automotive Grande Linux, BlackBerry QNX, illetve Android Automotive OS operációs rendszerek kapcsán mutathatják meg hackelési képességeiket.
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség