Íme az „Év információbiztonsági dolgozata” cím nyertesei

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szak- és diploma-dolgozata” pályázat nyertesét.
 

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szak- és diploma-dolgozata” pályázat nyertesét. Az idén már 14. alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik szakdolgozatukat információbiztonság témakörében írják.

Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím olyan nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak. Idén is számos „BSc” és „MSc” dolgozat érkezett be a bíráló bizottsághoz összesen négy felsőoktatási intézményből.

A szakdolgozat kategóriában nyertes „páros”, Dominguez Zoltán és Villányi Bálint, két külön dolgozattal, de egy témakör két aspektusával jelentkezett: egy DNS alapú hálózati forgalom felügyelő rendszert („Hub”) hoztak létre olyan módon, hogy egyikük fejlesztette az alkalmazás „motorját”, a másik pályázó pedig az alkalmazás felhasználói felületének és az API-jának a elkészítésében jeleskedett. A „Hub” egy az otthonban elhelyezett hálózati forgalom figyelő szolgáltatás, amely szükség esetén értesítést küld a felügyeleti joggal rendelkező felhasználóknak, illetve blokkolja a nem megfelelő forgalmat. A rendszer a helyi lokális hálózaton működik, de lehetőség van a Hubhoz okostelefonokat hozzárendelni.

Kékesi Ágnes, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója a „Az információbiztonság- tudatosság vizsgálata” című diplomamunkájában mikro- és kisvállalkozói környezetben elemezte az információbiztonsági tudatosság állapotát, jellemzőit. Vizsgálatai pozitívabb képet mutattak az elemzett vállalkozások esetében, mint ami az előfeltételezéseiben szerepelt. A dolgozatban helyet kapott egy olyan képzési modell is, melyet még egy TDK dolgozat keretében kezdett felépíteni a diplomamunka megírása előtt.

A Hétpecsét Egyesület szeptemberi fórumán a nyertesek kihirdetése után a győztesek bemutatták dolgozataikat, majd válaszoltak a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel és pénzjutalommal járó díjat az Egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 18.-án, az Egyesület, LXXXVII. „Információvédelem menedzselése” c. szakmai fórumán. A nyertesek idén is átvehették a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját dr. Ködmön Istvántól, aki az Egyesület alelnöke és a Manufaktúra termelési igazgatója.

A nyertes pályaművek nem jöhettek volna létre a konzulensek nélkül, így a Fórumon oklevelet adtak át Dr. Gulyás Gábor György, Dr. Lengyel László és Dr. Szentes Balázs részére is, elismerve ezzel szakmai hozzájárulásukat.
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1