Így kezeli a biztonsági kockázatokat a Binance

​A kriptoszektor esetében a kiberbiztonsági kockázatok magas szintű kezelése kritikus fontosságú.
 

A Binance a 2022-re vonatkozó értékelésében egyebek mellett kiberbiztonsági kérdésekre is kitért. Nem véletlenül tette mindezt, hiszen tavaly is számos incidens bizonyította be, hogy a kriptoszektornak maximálisan oda kell figyelnie az információbiztonsági kockázatok csökkentésére. 

A vállalat kiemelte, hogy olyan, a felhasználók védelmét szolgáló, biztonságos ökoszisztémát épít, amely a hatóságokat és a döntéshozókat is segíti a megfelelő jogszabályi környezet kialakításában. A Binance már ezekre a célokra tekintettel vásárolt licenszjogokat, engedélyeket szerzett, termékeket jegyeztetett be öt kontinensen. Jelentősen növelte saját platformjának biztonságát, a megfelelőségért felelős munkatársainak számát pedig megötszörözte. 

A vállalat tavaly több mint 70 workshopot szervezett a hatóságokkal való együttműködés és a digitális pénzügyi kiberbűnözés témakörében, több mint 47 ezer hatósági megkeresésre válaszolt. Az iparág szereplői közül elsőként a Binance csatlakozott a NCFTA-hoz, az amerikai kiberbűnözés elleni és továbbképzésért felelős szervezethez. A cég tavaly óta a korábbinál több, hatóságok által kiállított dokumentumot követel meg a felhasználók azonosításához, felgyorsította a hitelesítési folyamatot, és valós idejű fényképelemzést vezetett be.  
 
A felhasználói bizalom helyreállítása érdekében a Binance vezérigazgatója Changpeng Zhao (CZ) tavaly egy hat pontból álló javaslatcsomagot mutatott be. Az átláthatóság megerősítésére a vállalat olyan rendszert indított, amellyel a felhasználók megbizonyosodhatnak arról, hogy a Binance helytáll a befektetett pénzükért. Ezt egészíti ki egy igazolás a biztosíték meglétéről minden Binance-token esetében. 

2022-ben a körülbelül 128 millió felhasználójának védelme érdekében a vállalat egymilliárd dollárra növelte a vészhelyzeti tartalékként szolgáló pénzügyi alapját. 
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség