Homokozóba költözik az Office

A Microsoft széles körben tesztelhetővé tette azt a biztonsági megoldását, amelynek feladata az Office dokumentumokhoz kapcsolódó károkozások kockázatainak csökkentése.
 

A különféle Office dokumentumok nagyon gyakran jutnak szerephez kibertámadások során. Egyebek mellett részt vehetnek vírusok terjesztésében, adathalászatban és online csalásokban. Ezért mind az egyéni, mind a vállalati felhasználóknak különös figyelmet kell fordítaniuk e fájlok ellenőrzésére, és biztonságtudatos kezelésére. Ugyanakkor mindezt technológiai oldalról is ajánlatos támogatni, amihez többek között a Microsoft Application Guard for Office jöhet kapóra.
 
Az Application Guard for Office (más néven Microsoft Defender Application Guard for Office) először 2019-ben hallatott magáról, amikor megjelent az első tesztverziója. Ezt azonban csak egy szűkebb kör próbálhatta ki. Legalábbis eddig, ugyanis a Microsoft bejelentette, hogy elérhetővé vált a védelmi technológia nyilvános előnézeti kiadása.

 
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség