Hibajavítást javított a Microsoft

​A Microsoft frissítést adott ki az egyik novemberi hibajavítása kapcsán.
 

A frissítésre azért volt szükség, mert a novemberi hibajavító kedden megjelent, CVE-2022-37966 azonosítóval ellátott sebezhetőség javítása miatt számos esetben problémák merültek fel. Egyre több panasz érkezett a vállalathoz, hogy a frissítés bizonyos körülmények esetén akadályozza a Kerberos alapú hitelesítéseket. 
 
A Microsoft november 17-én kiadott ugyan egy olyan iránymutatást, aminek révén a probléma átmenetileg kiküszöbölhetővé vált, de akkor még a végleges megoldás nem érkezett meg. Arra egészen mostanáig várni kellett.
 
A szóban forgó, Windows Server operációs rendszert érintő sebezhetőség jogosultsági szint emelésre ad lehetőséget a Windows Servereken. Noha a Microsoft szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy a biztonsági rés kihasználása megkezdődött volna alvilági körökben, ennek ellenére természetesen a biztonsági frissítés elvégzése javasolt, immár a javított folttal.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség