Hasznos eszközt tett nyílt forráskódúvá a Google

A Google egy olyan eszközének forráskódját osztotta meg, amivel a fájlkezelés tehető biztonságosabbá.
 

A Google közölte, hogy mostantól minden fejlesztő számára elérhető a PathAuditor nevű eszközének forráskódja, amit a GitHubon osztott meg. Ezt már régebb óta használja a vállalat egyes biztonsági feladatok, ellenőrzések elvégzéséhez. Saját berkein belül hasznosnak ítélte az eszközt, ezért úgy gondolta, hogy mások számára is segítséget jelenthet. A szoftveres megoldás használatáért nem kell fizetni, ugyanakkor érdemes tudni, hogy semmiféle támogatás nem jár hozzá. Erről persze a fejlesztői közösség majd minden bizonnyal gondoskodni fog, ha tényleg szélesebb körben elterjed a használata.
 
A PathAuditor célja, hogy a segítségével könnyebben legyenek feltárhatók azok a sérülékenységek, amelyek nem megfelelő fájlhozzáférések és fájlkezelések miatt jogosultsági szint emelésre adhatnak módot. Az eszköz minden egyes fájlrendszerrel kapcsolatos (libc-hez köthető) hívást monitoroz és ellenőríz, a problémákat pedig naplózza. Egyebek mellett a fájlok elérési útvonalának nem kellően ellenőrzött feldolgozására, valamint a symlinkek nem megfelelő kezelésére "ugrik".
 
Az idei termés
 
A Google az idén nemcsak a PathAuditort tetté közkinccsé, hanem egyebek mellett az alábbi biztonsági megoldásokat is nyílt forráskódúvá minősítette:
 • OpenTitan Silicon RoT
 • Private Join and Compute (MPC)
 • ClusterFuzz platform
 • Sandboxed API.
Vélemények
 
 1. 3

  A Moodle-ban felfedezett sebezhetőség XSS-típusú támadásokat tehet lehetővé.

 2. 4

  A Cisco számos hibajavítást tett elérhetővé az IOS XR-hez.

 3. 1

  Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen.

iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

hirdetés
Közösség
1