Hasznos eszközt tett nyílt forráskódúvá a Google

A Google egy olyan eszközének forráskódját osztotta meg, amivel a fájlkezelés tehető biztonságosabbá.
 

A Google közölte, hogy mostantól minden fejlesztő számára elérhető a PathAuditor nevű eszközének forráskódja, amit a GitHubon osztott meg. Ezt már régebb óta használja a vállalat egyes biztonsági feladatok, ellenőrzések elvégzéséhez. Saját berkein belül hasznosnak ítélte az eszközt, ezért úgy gondolta, hogy mások számára is segítséget jelenthet. A szoftveres megoldás használatáért nem kell fizetni, ugyanakkor érdemes tudni, hogy semmiféle támogatás nem jár hozzá. Erről persze a fejlesztői közösség majd minden bizonnyal gondoskodni fog, ha tényleg szélesebb körben elterjed a használata.
 
A PathAuditor célja, hogy a segítségével könnyebben legyenek feltárhatók azok a sérülékenységek, amelyek nem megfelelő fájlhozzáférések és fájlkezelések miatt jogosultsági szint emelésre adhatnak módot. Az eszköz minden egyes fájlrendszerrel kapcsolatos (libc-hez köthető) hívást monitoroz és ellenőríz, a problémákat pedig naplózza. Egyebek mellett a fájlok elérési útvonalának nem kellően ellenőrzött feldolgozására, valamint a symlinkek nem megfelelő kezelésére "ugrik".
 
Az idei termés
 
A Google az idén nemcsak a PathAuditort tetté közkinccsé, hanem egyebek mellett az alábbi biztonsági megoldásokat is nyílt forráskódúvá minősítette:
 • OpenTitan Silicon RoT
 • Private Join and Compute (MPC)
 • ClusterFuzz platform
 • Sandboxed API.
Vélemények
 
 1. 3

  A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

 2. 3

  A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

 3. 2

  ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség