Hálózatbiztonsági újdonságokat leplezett le a Palo Alto

​A Palo Alto Networks számos hálózatbiztonsági újdonságot jelentett be a vállalati és intézményi felhasználók számára.
 

A Palo Alto Networks javában készül a PAN-OS 10.0-ás verziójának kiadására, amelynek végleges formája heteken belül testet ölt. Eközben azonban már elkezdte bemutatni azon technológiáit, amelyek képesek kiaknázni a készülő rendszerben rejlő új lehetőségeket. Ezekből pedig akad bőségesen, hiszen több mint 70 új funkcióval, szolgálttással érkezik a továbbfejlesztett PAN-OS. Javul az ismeretlen kártékony kódok elleni védelem hatékonysága, megerősödnek az adathalászat ellen bevethető eszközök, egyszerűsödik a TLS-dekódolás, automatizálható lesz a kompromittált eszközök karanténba helyezése stb. 

A PAN-OS 10.0 kapcsán bejelentett első újdonságot a CN-Series tűzfalak jelentik. Ezek olyan következő generációs tűzfalak, amelyeket kifejezetten a Kubernetes alapú környezetek számára fejlesztett ki a gyártó. A legfontosabb cél, hogy a megbízható zónában lévő konténerek és az adott vállalat többi informatikai erőforrása közötti hálózati kapcsolat biztonsága biztosított legyen, méghozzá olyan módon, hogy az adatforgalom vizsgálata során mélyszintű, kontextus alapú elemzésekre is mód nyíljon. Ezáltal biztosítható, hogy a Kubernetes specifikus fenyegetettségek megbízhatóbb módon váljanak kiszűrhetővé. 

Az IoT sem szorul háttérbe

A Palo Alto Networks azt is bejelentette, hogy megérett a bevetésre a legújabb IoT Security technológia, amely előfizetésként vehető igényben az NGFW tűzfalakhoz. Az IoT Security megoldás alapját azon technológiák adják, amelyeket a vállalat a Zingbox felvásárlásával szerzett meg. Mostanra készült el az integráció, illetve egyes új funkciók fejlesztése. A cég elsősorban az App-ID-kompatibilitást és az új IoT eszközök automatikus feltérképezését emelte ki az újdonságok közül. 
Vélemények
 
  1. 3

    A PuTTY alkalmazás egy biztonsági hibától vált meg.

  2. 3

    A Samba közepes veszélyességű sérülékenységek miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség