Hadra fogható a Microsoft otthoni biztonsági szoftvere

A Microsoft Defender for Individuals biztonsági alkalmazás otthoni számítógépek, valamint okostelefonok és táblagépek védelmére alkalmas.
 

Az utóbbi időben a vállalati felhasználók számára fejlesztett Microsoft Defender for Endpoint számos védelmi megoldással gyarapodott, és mind több platformra vált elérhetővé. Ugyanakkor az egyéni felhasználók e fejlesztések tekintetében némileg háttérbe szorultak, egészen néhány hónappal ezelőttig. Márciusban ugyanis a cég a Windows 11 Insiders programjának keretében tesztelési célokkal elérhetővé tette a Defender for Individuals megoldását, amelyet kifejezetten az egyéni felhasználók számára alakított ki. Az alkalmazás immár végleges formában is előfizethetővé vált a Microsoft 365 egyfelhasználós vagy a családi csomaggal rendelkezők számára (6.99, illetve 9.99 dolláros havidíjért).

A Defender for Individuals kompatibilis a Windows, a macOS, az iOS és az Android operációs rendszerekre épülő számítógépekkel, illetve mobil eszközökkel. Igaz vannak megkötések, mivel a vírusvédelem csak Windows, macOS és Android alatt vethető be, míg a webbiztonsági modul iOS és Android alapú készülékeken működik. 

Az új alkalmazás nagy hangsúlyt helyez az adathalász támadások kockázatainak mérséklésére, amit valós idejű riasztásokkal és egyéni felhasználók számára kidolgozott ajánlások megjelenítésével is igyekszik elősegíteni. 

Az egyfelhasználós Microsoft 365 előfizetéssel rendelkező felhasználók 5 gépen használhatják az új alkalmazást, míg a családi csomag esetén akár 30 eszközre is telepíthető a szoftver. A felügyelet pedig egy webes, központi felületen keresztül valósítható meg, ahol minden védelem alá vont családi számítógép és mobil eszköz biztonsági állapota nyomon követhető.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség