Hadra fogható a Microsoft otthoni biztonsági szoftvere

A Microsoft Defender for Individuals biztonsági alkalmazás otthoni számítógépek, valamint okostelefonok és táblagépek védelmére alkalmas.
 

Az utóbbi időben a vállalati felhasználók számára fejlesztett Microsoft Defender for Endpoint számos védelmi megoldással gyarapodott, és mind több platformra vált elérhetővé. Ugyanakkor az egyéni felhasználók e fejlesztések tekintetében némileg háttérbe szorultak, egészen néhány hónappal ezelőttig. Márciusban ugyanis a cég a Windows 11 Insiders programjának keretében tesztelési célokkal elérhetővé tette a Defender for Individuals megoldását, amelyet kifejezetten az egyéni felhasználók számára alakított ki. Az alkalmazás immár végleges formában is előfizethetővé vált a Microsoft 365 egyfelhasználós vagy a családi csomaggal rendelkezők számára (6.99, illetve 9.99 dolláros havidíjért).

A Defender for Individuals kompatibilis a Windows, a macOS, az iOS és az Android operációs rendszerekre épülő számítógépekkel, illetve mobil eszközökkel. Igaz vannak megkötések, mivel a vírusvédelem csak Windows, macOS és Android alatt vethető be, míg a webbiztonsági modul iOS és Android alapú készülékeken működik. 

Az új alkalmazás nagy hangsúlyt helyez az adathalász támadások kockázatainak mérséklésére, amit valós idejű riasztásokkal és egyéni felhasználók számára kidolgozott ajánlások megjelenítésével is igyekszik elősegíteni. 

Az egyfelhasználós Microsoft 365 előfizetéssel rendelkező felhasználók 5 gépen használhatják az új alkalmazást, míg a családi csomag esetén akár 30 eszközre is telepíthető a szoftver. A felügyelet pedig egy webes, központi felületen keresztül valósítható meg, ahol minden védelem alá vont családi számítógép és mobil eszköz biztonsági állapota nyomon követhető.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség