Hackerek áldozata lett az American Airlines

Az American Airlines hivatalosan is közölte, hogy egy nyári biztonsági incidens során személyes adatok szivárogtak ki a hálózatából.
 

A kibertámadások a légiközlekedésben érintett vállalatokat sem kímélik. Az egyik legutóbbi áldozat az American Airlines lett. Az incidens júliusban történt, de ez ideáig a légitársaság nem hozta azt nyilvánosságra. Ugyanakkor az érintett személyeket már értesítette.
 
A vállalat nem közölte, hogy a július 5-én bekövetkező biztonsági esemény pontosan hány személy adatát sodorta veszélybe, és a támadás részleteiről is meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott. Annyit azonban már lehet tudni, hogy az elkövetők adathalász módszerekkel érték el a céljukat. Néhány American Airlines alkalmazott postafiókjához szereztek hozzáférést, amelyekből adatokat szivárogtattak ki. Amikor erre fény derült, akkor a cég azonnal letiltotta a kompromittált postafiókokhoz történő hozzáféréseket, és egy külső, független szakértői céget kért fel az eset kivizsgálására.
 
Az incidens során az elkövetők a következő adatokhoz fértek hozzá:
 • nevek
 • születési dátumok
 • telefonszámok
 • e-mail címek
 • jogosítvány számok
 • útlevélszámok
 • bizonyos egészségügyi adatok
 
A légitársaság szerint egylőre semmiféle jel nem utal arra, hogy az elkövetők visszaéléseket követtek volna el a megkaparintott adatokkal. Ennek ellenére a vállalat minden érintett számára hitelkártya-monitorozó szolgáltatásra fizetett elő.
Vélemények
 
 1. 4

  A Sophos Firewall egy súlyos sebezhetőséget tartalmaz.

 2. 4

  A Nessus Network Monitor számos biztonsági frissítést kapott.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A kiberbűnözők kedvelt célpontjai a böngészőkben

A webböngészők a digitális világ kapui. Olyan eszközök, melyekkel naponta órákat töltünk, és egyúttal értékes célpontot jelentenek a támadók számára is.

​Egyre több átverés jelenik meg az online piactereken

Egy közelmúltban készült felmérés résztvevőinek hatoda volt már csalás áldozata az Facebook Marketplace-en, a Facebook pedig nehezen tudja kiszűrni a csalókat.

hirdetés
Közösség