Ha ilyen Asus routere van, akkor sürgősen frissítse!

Egyes Asus routerek kritikus veszélyességű biztonsági hibák miatt szorulnak mielőbbi frissítésre.
 

Biztonsági szakértők egyes ASUS routerek mielőbbi frissítésének fontosságára hívták fel a figyelmet, nem véletlenül. Az Asus ugyanis az elmúlt hónapokban három olyan sérülékenységet is javított, amelyekről kiderült, hogy teljes mértékben kiszolgáltatottá tehetik az érintett hálózati eszközöket.
 
A szóban forgó sérülékenységek a 10-es fokozatú CVSS v3.1 veszélyességi skálán 9,8-10-es besorolást kaptak, egyebek mellett azért, mert előzetes hitelesítés nélkül, távolról is kihasználhatóvá válhatnak. 
 
A biztonsági rendellenességek az úgynevezett "format string" sebezhetőségek közé sorolhatók, és ennek megfelelően speciálisan szerkesztett bementi adatokkal válhatnak kihasználhatóvá. A hibák egyes API-funkciókat és a ser_iperf3_cli.cgi összetevőt érintik. 
 
Az eddigi vizsgálatok szerint a biztonsági hibák miatt az RT-AX55, az RT-AX56U_V2 és az RT-AC86U típusú routerek frissítésére van szükség, amit az alábbi firmware verziók telepítésével lehet elvégezni:
RT-AX55: 3.0.0.4.386_51948 vagy újabb
RT-AX56U_V2: 3.0.0.4.386_51948 vagy újabb
RT-AC86U: 3.0.0.4.386_51915 vagy újabb
 
A frissítések fontosságára legutóbb a tajvani CERT hívta fel a figyelmet. Egyúttal közölte, hogy a frissítések elvégzése mellett javasolt a routerek távoli (internet felöli) menedzselhetőségének (a WAN Web Access funkciónak) a letiltása.
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség