Frissítse az Adobe Coldfusiont!

Az Adobe minden Coldfusion felhasználót arra ösztökél, hogy minél hamarabb frissítsék az alkalmazást egy biztonsági hiba miatt.
 
hirdetés

Ahogy arról a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, az Adobe egy veszélyes sebezhetőséget javított a Coldfusion esetében. A biztonság rés kockázatai között szerepel a jogosulatlan távoli kódfuttatás, ami egyben azt is jelenti, hogy tetszőleges kódokkal történő visszaélésekre adódhat mód.
 
A sérülékenységet a fájlfeltöltések kezeléséért felelős egyik összetevő tartalmazza. Ennél fogva a hiba állományok feltöltésekor vezethet problémákhoz. Ha a támadó hozzáfér egy ilyen feltöltési lehetőséghez, akkor a kiszolgálóra egyszerűen feljuttathatja az állományát, amit a biztonsági hiba miatt egy speciálisan összeállított HTTP-kéréssel le is futtathat. Ilyenkor az adott kód a Coldfusion szolgáltatás jogosultsági szintjének megfelelően fog végrehajtódni.
 
A sebezhetőséget Charlie Arehart biztonsági kutató fedezte fel, és jelezte azt az Adobe fejlesztői számára. A cég hamar bizonyítottnak látta a biztonsági rés létezését, és néhány napon belül el is készítette a hibajavításokat, amik a Coldfusion legújabb kiadásaiban már megtalálhatók. Ezért a szoftver frissítésével a sérülékenység megszüntethető.
 
A kockázatokat csökkenti, hogy Arehart egyelőre nem hozta nyilvánosságra a biztonsági hiba kihasználásához szükséges módszereket és kódokat, de ettől még nem érdemes halogatni a frissítést.
 
A javított verziók:
 • ColdFusion 2018 Update 3
 • ColdFusion 2016 Update 10
 • ColdFusion 11 Update 18
Vélemények
 
 1. 4

  A VirtualBoxhoz fontos hibajavítások váltak letölthetővé.

 2. 3

  A Comodo Antivirus esetében több biztonsági rés vár befoltozásra.

 3. 1

  A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

Windows sérülékenységet kihasználó kártevő a láthatáron

​Az ESET szakemberei nemrégiben fedeztek fel és elemeztek egy új 0-day sebezhetőséget kihasználó programot (exploit), amely kelet-európai célpontok ellen irányult.

hirdetés
Közösség
1