Frissítse az Adobe Coldfusiont!

Az Adobe minden Coldfusion felhasználót arra ösztökél, hogy minél hamarabb frissítsék az alkalmazást egy biztonsági hiba miatt.
 

Ahogy arról a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, az Adobe egy veszélyes sebezhetőséget javított a Coldfusion esetében. A biztonság rés kockázatai között szerepel a jogosulatlan távoli kódfuttatás, ami egyben azt is jelenti, hogy tetszőleges kódokkal történő visszaélésekre adódhat mód.
 
A sérülékenységet a fájlfeltöltések kezeléséért felelős egyik összetevő tartalmazza. Ennél fogva a hiba állományok feltöltésekor vezethet problémákhoz. Ha a támadó hozzáfér egy ilyen feltöltési lehetőséghez, akkor a kiszolgálóra egyszerűen feljuttathatja az állományát, amit a biztonsági hiba miatt egy speciálisan összeállított HTTP-kéréssel le is futtathat. Ilyenkor az adott kód a Coldfusion szolgáltatás jogosultsági szintjének megfelelően fog végrehajtódni.
 
A sebezhetőséget Charlie Arehart biztonsági kutató fedezte fel, és jelezte azt az Adobe fejlesztői számára. A cég hamar bizonyítottnak látta a biztonsági rés létezését, és néhány napon belül el is készítette a hibajavításokat, amik a Coldfusion legújabb kiadásaiban már megtalálhatók. Ezért a szoftver frissítésével a sérülékenység megszüntethető.
 
A kockázatokat csökkenti, hogy Arehart egyelőre nem hozta nyilvánosságra a biztonsági hiba kihasználásához szükséges módszereket és kódokat, de ettől még nem érdemes halogatni a frissítést.
 
A javított verziók:
 • ColdFusion 2018 Update 3
 • ColdFusion 2016 Update 10
 • ColdFusion 11 Update 18
Vélemények
 
 1. 3

  A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

 2. 3

  A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

 3. 1

  A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1