Fontos frissítéseket adott ki az NVIDIA

​Az NVIDIA olyan driver frissítéseket adott ki, amelyek komoly kockázatot jelentő sebezhetőségeket szüntetnek meg.
 

Ahogy arról a múlt héten a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé a grafikus driverek kapcsán. A cég fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be. Ezek közül kettő külön kiemelendő, mivel azok jelentős kockázatot hordoznak. Elsősorban azért, mert jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve az érintett rendszerek kompromittálására is lehetőséget adnak. Ugyanakkor a májusi frissítés olyan sérülékenységeket is orvosol, amelyek összesített kockázati listáján a jogosultsági szint emelés, az adatszivárgás, az adatmanipuláció, valamint a szolgáltatásmegtagadás lehetősége is szerepel.
 
Az NVIDIA szerint a két legsúlyosabb biztonsági hiba speciálisan összeállított, futtatható fájlokkal vagy shader állományokkal válhat kihasználhatóvá. Ehhez a támadónak nincs szüksége előzetes hitelesítésre sem. A sérülékenységeket felfedező Cisco Talos biztonsági kutatói hozzátették, hogy a kockázatokat tovább fokozza, hogy a sebezhetőségek virtuális gépek esetén átjárást biztosíthatnak a hoszt rendszer irányába.
 
Van olyan sérülékenység, amely kizárólag Windows operációs rendszer alatt jelent kockázatot, de akad olyan is, amely Linux alapú környezetekben is problémákhoz vezethet. Ezért a Windows és a Linux kompatibilis driverek frissítésére is szükség van.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség