Fokozódik a médiavállalatok harca a kiberbűnözőkkel

​A médiavállalatokat is egyre gyakrabban fenyegetik kibertámadások. Ráadásul e cégek sokszor nem is tesznek meg mindent a saját biztonságuk érdekében.
 

A médiaiparban a vállalatok számára komoly kihívást jelent a tartalmak biztonságos előállítása, terjesztése és kezelése. Ezek a cégek is jelentős mértékben függenek a beszállítóktól, szolgáltatóktól, partnerektől és a különböző technológiáktól.
 
A BlueVoyant legutóbbi jelentése rávilágított, hogy a médiavállalatokat kiszolgáló cégek 30 százalékát fenyegetik jelentős biztonsági kockázatok a nyilvánosan is hozzáférhető, online felületeiken felfedezett biztonsági rések miatt. A problémákat tetézi, hogy a médiaiparban a fenyegetések felderítése után a javítások sokszor nem történnek meg időben. Az azonosított biztonsági résekkel rendelkező rendszerek 60 százaléka ugyanis hat héttel a kockázatok felfedezését követően még mindig védtelen.
 

"A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe a bevételeket közvetlenül befolyásoló tartalomszivárgástól kezdve a terjesztési csatornák elleni kibertámadásokon át a zsarolóprogramokig. A jelentésből kiderül, hogy a médiaszolgáltatók kitettsége biztonsági kockázatok tekintetében nagyobb, mint más iparágak beszállítóié. Jó hír azonban, hogy proaktív intézkedésekkel a médiaipar is javíthat a kibervédelmi helyzetén"

- nyilatkozta Joel Molinoff, a BlueVoyant alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    A FreeBSD fejlesztők egy veszélyes sebezhetőséget javítottak.

  2. 4

    A Google a Chrome webböngésző kapcsán 28 biztonsági rést foltozott be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Meghackelt mackó, kémkedő baba

Az ESET szakemberei az okosjátékok által jelentett információbiztonsági kockázatokra hívták fel a figyelmet.

A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

hirdetés
Közösség