Felvásárolja a Bromiumot a HP

​A HP bejelentette, hogy felvásárolja a Bromium biztonsági vállalatot, amivel meg akarja erősíteni a végpontvédelmi megoldásait.
 

A HP és a Bromium már eddig is jó partneri kapcsolatot ápolt, hiszen a HP számítógépein megtalálható Sure Click eszköz alapvetően a Bromium technológiára épül. Azt azonban a HP is tudta, hogy a Bromiumnál van még a tarsolyban más védelmi technológia is, mivel a biztonsági cég az elmúlt években egy tejes biztonsági platformot alakított ki. A HP pedig elérkezettnek látta az idő arra, hogy ezekre rátegye a kezét.
 
A Bromium védelmi megoldásainak alapját virtualizációs technológiák alkotják. Az alkalmazások, sőt esetenként a felhasználói tevékenységek (például webböngészés, fájlletöltés) izolációján és virtualizált környezetben történő ellenőrzésén van a hangsúly. A technológia úgynevezett micro-VM alapon működik, amit a háttérben automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül menedzsel. A célja, hogy a végpontok esetében a potenciális fenyegetettségek az éles környezeteket ne veszélyeztessék.
 
A HP valószínűleg meglehetősen gyorsan tudja majd integrálni a megkaparintott technológiákat. A vállalat úgy látja, hogy ezek jól ki fogják egészíteni a Sure Sense, a Sure Start, valamint a Sure View megoldásainak védelmi képességeit, és lehetővé válik a kifinomult kártékony programok elleni védelem, akár firmware, illetve BIOS szinten is.
 
A két vállalat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a felvásárlás pénzügyi hátterét.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1