Feltörték a Canonical egyik GitHub fiókját

A Canonical egyik GitHub fiókját eddig ismeretlen elkövetők feltörték. Az első vizsgálatok szerint nincs akkora baj, mint amekkora lehetett volna.
 

A Canonical közölte, hogy július 6-án ismeretlenek feltörték az egyik GitHub profilját, és azon keresztül különféle műveleteket hajtottak vége. Így például új, üres repositorykat hoztak létre. Ezeket aztán "CAN_GOT_HAXXD_[x]" névvel látták el.
 
A Canonical közleményéből kiderült, hogy a hackerkedés felfedezését követően azonnal törölte a kompromittált fiókot, és megkezdte az alapos biztonsági vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van. A cég egyelőre annyit közölt, hogy eddig semmiféle jel nem utal arra, hogy az elkövetők személyes adatokhoz fértek volna hozzá, vagy eljutottak volna az Ubuntu forráskódjáig. Ebben az is közrejátszott, hogy a széles körben használt Linux disztribúció életében jelentős szerepet betöltő Launchpad infrastruktúra bizonyos szinten izoláltan működik a GitHubtól, így ahhoz nem tudtak a feltört fiókkal hozzáférést szerezni a támadók.

 
"A Launchpad infrastruktúra, amelyet az Ubuntu disztribúció buildeléséhez és karbantartásához használunk, leválasztottan működik a GitHubról, és nincs arra utaló bizonyíték, hogy ez sérült volna a támadás során" - nyilatkozta a Canonical. Részletesebb tájékoztatást azonban csak a vizsgálatok lezárása után fog adni.
 
A mostani incidens az eddigi információk alapján korántsem okozott akkora felfordulást, mint például az a 2016-os támadás, amelynek során az Ubuntu Forum rendszerének SQL injection sebezhetőségén keresztül 2 millió felhasználó adatait sikerült megkaparintaniuk a feketekalapos hackereknek.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

Amikor a mentést titkosítja a zsarolóvírus

Egy biztonsági mentésekkel foglalkozó felhős vállalat szervereit érte sikeres zsarolóvírusos támadás.

hirdetés
Közösség
1