Felhősített pendrive érkezett a Kingstontól

​A Kingston Technology bejelentette legújabb, hardveres titkosítással és felhős technológiákkal felvértezett adattárolóját.
 

Az IronKey Locker+ 50 (LP50) adattároló a Kingstontól megszokott, hardveres, AES-alapú titkosítást alkalmaz, amelynek révén a rajta tárolt adatok külön szoftver telepítése nélkül is biztonságba helyezhetők. A pendrive digitálisan aláírt firmware-rel rendelkezik, amelynek révén a BadUSB típusú támadások megelőzhetővé válnak.
 
Az IronKey Locker+ 50 több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetőségét biztosítja komplex és "passphare" módban. Komplex módban 6-16 karakteres jelszavak választhatók, míg a nemzetközi karaktereket is támogató, új "passphrase" módnál a felhasználó 10-64 karakteres numerikus PIN-t, jelmondatot vagy szólistát állíthat be. A felhasználói jelszó elfelejtése esetén az adminisztrátori jelszó segítségével is hozzá lehet férni a meghajtó adataihoz, illetve újra be lehet állítani a felhasználói jelszót. Az adattároló esetén korlátozható a sikertelen hitelesítési kísérletek száma, ami a brute force támadások elleni védelmet szolgálja.
 
A fémházas pendrive opcionális, USBtoCloud funkciójával a felhasználó bárhol elérheti az adatait. Támogatott a Google Drive, a OneDrive, az Amazon Cloud Drive, a Dropbox és a Box is. A felhős eléréshez szükséges összes szoftver és biztonsági funkció megtalálható a meghajtón, így nem kell külön alkalmazásokat telepíteni.
 
Az LP50 Windows és macOS környezetben használható. Kezdetben 16, 32, 64 és 128 GB kapacitású változatokban kerül piacra.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség