Felhős biztonsági céget vásárol a Proofpoint

​A Proofpoint hivatalosan is megerősítette, hogy 120 millió dollár fejében felvásárolja a Meta Networks vállalatot.
 
hirdetés

Nemcsak a felhős, hanem a felhőbiztonsági technológiák piaca is aktívan zakatol. Nem kizárólag a forgalom emelkedik, hanem a nagyobb vállalatok felvásárlási kedve is. Ennek egyik ékes bizonyítékát adta a Proofpoint, amely jelezte, hogy felvásárolja a Meta Networks vállalatot.
 
A Meta Networks alapvetően az NaaS (Network-as-a-Service) szolgáltatásai révén vált egyre ismertebbé a piacon, és ezekkel a megoldásaival hívta fel magára a Proofpoint menedzsmentjének figyelmét. Ha technológiai oldalról szemléljük a felvásárlást, akkor a Proofpoint és a Meta Networks közötti hasonlóság abban testesül meg, hogy mindkét cég felhasználóközpontú megközelítést alkalmaz a hálózatbiztonság terén. Ennek megfelelően elkötelezettek az úgynevezett ZTNA (Zero Trust Network Access) technológiák iránt. Vagyis az NaaS szolgáltatások biztosításakor elsősorban nem a telephelyi (site alapú) megközelítés van a középpontban, hanem sokkal inkább a felhasználó, illetve az eszköz alapú felügyelet és kontroll.
 
„A saját megoldásaink és a Meta Networks ZTNA technológiájának kombinálásával olyan emberközpontú biztonságot tudunk kialakítani, amivel a vállalatok egyszerűbben, ugyanakkor nagyon precízen tudják az alkalmazottak, partnerek hozzáféréseit szabályozni a helyi és a felhős alkalmazások esetében egyaránt" - nyilatkozta a Gary Steele, a Proofpoint elnök-vezérigazgatója.
 
A Proofpoint közleménye szerint a Meta Networks felvásárlása 120 millió dollárba fog kerülni, és várhatóan a második negyedévben zárul le. A bekebelezett cégből 20 szakember az izraeli központban fogja folytatni a munkáját.
Vélemények
 
  1. 4

    A VirtualBoxhoz fontos hibajavítások váltak letölthetővé.

  2. 3

    A Comodo Antivirus esetében több biztonsági rés vár befoltozásra.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

Windows sérülékenységet kihasználó kártevő a láthatáron

​Az ESET szakemberei nemrégiben fedeztek fel és elemeztek egy új 0-day sebezhetőséget kihasználó programot (exploit), amely kelet-európai célpontok ellen irányult.

hirdetés
Közösség
1