Felhős biztonsági céget vásárol a Proofpoint

​A Proofpoint hivatalosan is megerősítette, hogy 120 millió dollár fejében felvásárolja a Meta Networks vállalatot.
 

Nemcsak a felhős, hanem a felhőbiztonsági technológiák piaca is aktívan zakatol. Nem kizárólag a forgalom emelkedik, hanem a nagyobb vállalatok felvásárlási kedve is. Ennek egyik ékes bizonyítékát adta a Proofpoint, amely jelezte, hogy felvásárolja a Meta Networks vállalatot.
 
A Meta Networks alapvetően az NaaS (Network-as-a-Service) szolgáltatásai révén vált egyre ismertebbé a piacon, és ezekkel a megoldásaival hívta fel magára a Proofpoint menedzsmentjének figyelmét. Ha technológiai oldalról szemléljük a felvásárlást, akkor a Proofpoint és a Meta Networks közötti hasonlóság abban testesül meg, hogy mindkét cég felhasználóközpontú megközelítést alkalmaz a hálózatbiztonság terén. Ennek megfelelően elkötelezettek az úgynevezett ZTNA (Zero Trust Network Access) technológiák iránt. Vagyis az NaaS szolgáltatások biztosításakor elsősorban nem a telephelyi (site alapú) megközelítés van a középpontban, hanem sokkal inkább a felhasználó, illetve az eszköz alapú felügyelet és kontroll.
 
„A saját megoldásaink és a Meta Networks ZTNA technológiájának kombinálásával olyan emberközpontú biztonságot tudunk kialakítani, amivel a vállalatok egyszerűbben, ugyanakkor nagyon precízen tudják az alkalmazottak, partnerek hozzáféréseit szabályozni a helyi és a felhős alkalmazások esetében egyaránt" - nyilatkozta a Gary Steele, a Proofpoint elnök-vezérigazgatója.
 
A Proofpoint közleménye szerint a Meta Networks felvásárlása 120 millió dollárba fog kerülni, és várhatóan a második negyedévben zárul le. A bekebelezett cégből 20 szakember az izraeli központban fogja folytatni a munkáját.
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1