Felhőbiztonsággal erősít a Zyxel

A Zyxel bemutatta az AiShield szolgáltatását, amelynek célja az otthonok és a vállalkozások hálózatbiztonságának növelése.
 

Az AiShield a Zyxel felhőbiztonsági technológiájával nyújt védelmet a hálózatot érő támadások, például a vírusok, az adathalász kísérletek vagy a rosszindulatú szoftverek ellen. A védelmi szolgáltatás működési elvéből kifolyólag az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközre kiterjed, beleértve a számítógépeket, az IoT-készlékeket, az okos TV-ket stb.

A Zyxel AiShield több rétegű védelmet nyújt, amely az alább területekre terjed ki:
 • antivírus
 • zsaroló programok elleni védelem
 • botnet alapú károkozások felismerése
 • adathalász támadások szűrése
 • webbiztonság.

Az AiShield mobil alkalmazás tölti be a vezérlőközpont szerepét. A mobilos felülettel áttekinthető és kezelhető a teljes hálózat, valamint a csatlakoztatott eszközök. A felhasználók kezelhetik a hálózati hozzáféréseket, szigoríthatják a webes böngészést és az alkalmazásbiztonsági szabályokat, miközben több felhasználói profilt is létrehozhatnak. Emellett 30 napra visszamenőleg megtekinthetik a fenyegetéseket és a figyelmeztetéseket. 

Az AiShield már elérhető a Zyxel Multy Plus és Multy X Mesh WiFi rendszerekhez is. 
 
Vélemények
 
 1. 4

  A Visual Studio kritikus fontosságú hibajavításokhoz jutott hozzá.

 2. 4

  Az Adobe 21 biztonsági rést foltozott be a PDF-kezelő alkalmazásain.

 3. 2

  ​A Maze zsaroló program is fájlok titkosítását követően kezdi követelni a felhasználóktól a váltságdíjat.

 
Partnerhírek
Árnyék informatika: így törték fel a NASA laboratóriumát

Hihetetlen, de igaz – az amerikai űrügynökség laboratóriumánál közel egy évig nem vették észre, hogy valaki behatolt a belső hálózatba. A történetben fontos szerepet játszik az úgynevezett árnyék informatika is: a betörők egy olyan miniszámítógépen keresztül jutottak be a hálózatba, melynek létezéséről az IT osztály nem is tudott.

Akár 1,5 millió dollárt fizet a Google egy biztonsági hibáért

Az Apple után a Google is komolyra emelte a tétet a hibavadász programjában, ahol akár 1,5 millió dolláros jutalom ütheti a markát annak, aki a biztonsági hibát fedez fel a Titan M chipben. Persze ehhez kell némi (nagyon sok) szaktudás.

hirdetés
Közösség
1