Felhőbiztonsággal erősít a Zyxel

A Zyxel bemutatta az AiShield szolgáltatását, amelynek célja az otthonok és a vállalkozások hálózatbiztonságának növelése.
 

Az AiShield a Zyxel felhőbiztonsági technológiájával nyújt védelmet a hálózatot érő támadások, például a vírusok, az adathalász kísérletek vagy a rosszindulatú szoftverek ellen. A védelmi szolgáltatás működési elvéből kifolyólag az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközre kiterjed, beleértve a számítógépeket, az IoT-készlékeket, az okos TV-ket stb.

A Zyxel AiShield több rétegű védelmet nyújt, amely az alább területekre terjed ki:
 • antivírus
 • zsaroló programok elleni védelem
 • botnet alapú károkozások felismerése
 • adathalász támadások szűrése
 • webbiztonság.

Az AiShield mobil alkalmazás tölti be a vezérlőközpont szerepét. A mobilos felülettel áttekinthető és kezelhető a teljes hálózat, valamint a csatlakoztatott eszközök. A felhasználók kezelhetik a hálózati hozzáféréseket, szigoríthatják a webes böngészést és az alkalmazásbiztonsági szabályokat, miközben több felhasználói profilt is létrehozhatnak. Emellett 30 napra visszamenőleg megtekinthetik a fenyegetéseket és a figyelmeztetéseket. 

Az AiShield már elérhető a Zyxel Multy Plus és Multy X Mesh WiFi rendszerekhez is. 
 
Vélemények
 
 1. 4

  A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

 2. 1

  Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 3. 4

  A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1