Ezért (is) fontos a netes szülői felügyelet

A fiatalok egyre gyakrabban érdeklődnek a kábítószerekről, alkoholról és dohányzásról szóló weboldalak iránt.
 

A Kaspersky Lab által készített felmérés olyan telemetriai és statisztikai adatokra épül, amelyet a cég termékei az elmúlt egy év alatt gyűjtöttek azokról a Windows és Mac operációs rendszerű számítógépekről, amelyeken a szülői felügyeletet nyújtó modul aktív volt. Ez a modul szűri azokat a meglátogatott honlapokat, amelyek potenciálisan káros tartalmakkal rendelkeznek a gyerekekre nézve.
 
A gyerekek a legtöbbször olyan honlapokat nyitottak meg, amelyeken keresztül kommunikálni lehet (például közösségi média, azonnali üzenetküldők vagy e-mailek). Az online játékoldalak látogatottsága visszaesett a tavalyi évhez képest 11 százalékról 9 százalékra. Eközben sajnos az alkoholról, a kábítószerekről és a cigarettáról szóló honlapok népszerűsége nőtt: a tavalyi 9 százalékról 14 százalékra. A szoftverekkel, a zenével és a videókkal kapcsolatos oldalak iránti érdeklődés szintén nőtt.
 
"Nagy különbséget lehet látni a gyerekek online aktivitásában a számítógépeken a mobilkészülékekhez képest. A fiatalok asztali számítógépeket használnak ahhoz, hogy olyan oldalakat látogassanak meg, amelyeknek nincs mobilalkalmazásuk, vagy amiket könnyebb használni nagy képernyőn. Ez magyarázza, hogy miért csökkent a számítógépeken megnyitott olyan weboldalak száma, amelyeket kommunikációra használunk, míg az alkoholról, a cigarettáról és a kábítószerekről szóló oldalak nézettsége nőtt" -  mondta Anna Larkina, a Kaspersky Lab internetes tartalomelemző szakértője.
 
A jelentés azt is mutatja, hogy a legtöbbet csetelő gyerekek az arab világban élnek, ahol a statisztikák szerint a fiatalabb korosztály 89 százaléka kommunikál interneten keresztül. Az észak-amerikai gyerekek használják erre a legkevésbé az asztali számítógépeiket.
 
A kábítószerekkel, az alkohollal és a dohányzással kapcsolatos oldalak Észak-Amerikában és Nyugat-Európában is gyakran akadnak fent a szülői felügyeletet biztosító technológiákon. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Cisco két biztonsági hibáról számolt be az Umbrella kapcsán.

  2. 3

    A Trend Micro Antivirus for MAC frissítésével egy sebezhetőséget is meg lehet szüntetni.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség