Évtizedes támogatást kapnak a Chromebookok

​A Google úgy határozott, hogy kiterjeszti a Chromebookok biztonsági frissítésére vonatkozó támogatási időszakot. Nem is kicsivel.
 

A Google Chromebookok egyes országokban (például az USA-ban) meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek, különösen az oktatási és a vállalati szektor berkein belül. A cégek elsősorban a távmunkához használják ezeket a hordozható számítógépeket. 

A gyakorta tömegesen vásárolt számítógépek esetében eddig a Google öt évre vállalta, hogy biztonsági frissítéseket ad ki az úgynevezett AUE (Auto Update Expiration) program keretében. Ugyanakkor az ügyfelek visszajelzése szerint ezek a számítógépek meglehetősen jól bírják a strapát, így igény merült fel arra, hogy öt év után is megmaradjon a támogatásuk. A Google most e téren tett egy jelentős lépést.

A vállalat bejelentette, hogy az eddigi ötéves AEU támogatás idejét 10 évre kiterjeszti. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 2021 után piacra került Chromebookok egy évtizeden keresztül havi rendszerességgel meg fogják kapni a szükséges biztonsági frissítéseket. Ezzel pedig e számítógépek elméleti életciklusát a Google tulajdonképpen megduplázta. (A 2021 előtti Chromebookok csak részben részesülnek ezekből az előnyökből, mivel azok esetében már korlátozásokkal kell számolni.)

A kiterjesztett, támogatás természetesen a ChromeOS használata esetén biztosított. Azon felhasználók számára, akik például Linuxot telepítenek ezekre a gépekre, az adott disztribúció kapcsán alkalmazandó frissítési lehetőségek lesznek továbbra is mérvadóak. 
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség