Értékes tanúsítványt kapott a Trident HSM

​Új változat érthető el a hazai i4p cég Trident HSM és Trident SAM megoldásából, amely a Common Criteria EAL 4+ biztonsági tanúsítványt is megszerezte.
 

A Trident HSM és a hardvermodulon alapuló kriptográfiai termékcsalád újabb algoritmusokkal bővült, illetve a delegált authentikáció bevezetésével az eddigieknél könnyebb integrációt biztosít.
 
A Trident HSM egy hardverbiztonsági modul. Rendelkezik a HSM-ekre jellemző fejlett kriptográfiai, biztonsági és kulcsmenedzsment tulajdonságokkal. Több HSM eszközt tud egy elosztott klaszterbe szervezni, és a kriptográfiai kulcsokat ebben a klaszterben elosztottan kezelni. Így önállóan egyetlen eszközön sem azonosíthatók a kulcsadatok, tehát egy eszköz kompromittálódása esetén a megszerezhető információ értéktelen. A megoldás megfelel az eIDAS előírásainak. Lokális és távoli minősített aláírás (QSIG) és minősített pecsét (QSEAL) is létrehozható vele.
 
A Trident aláírásaktiváló modul az RSA algoritmus mellett már az ECC kulcsok használatát is lehetővé teszi távoli aláírásoknál, továbbá a Trident HSM a SPHINCS+ post-quantum algoritmus támogatását is biztosítja.
 

"A biztonsági tanúsítványok esetében a minősítés csak arra az adott termékverzióra érvényes, amelyet egy laboratórium a felügyeleti hatóság ellenőrzése alatt megvizsgált a tanúsítási folyamat során. Minden egyes új változat kiadása után újra, a kezdeti tanúsításhoz hasonló utat kell végigjárni. Ez egy összetett procedúra, de rendkívül fontos, hiszen ez a tanúsítvány igazolja az ügyfelek számára, hogy a termékünk megfelel a szigorú követelményeknek"

- mondta Rózsahegyi Zsolt, az i4p ügyvezető igazgatója.
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség