Erős hibajavító kedden van túl a Microsoft

​A Microsoft a márciusi hibajavító kedden több mint száz biztonsági rést foltozott be. A legtöbb hibajavítást a Windows kapta.
 

Nem mondhatjuk, hogy a Microsoft fukarkodott volna a biztonsági hibajavításokkal ebben a hónapban. Összesen 115 sérülékenységet szüntetett meg az operációs rendszereiben és a különféle alkalmazásaiban. Összesen 24 sebezhetőség kapott kritikus veszélyességi besorolást, 88 a fontos, míg 3 a mérsékelten kockázatos kategóriába került. A legtöbb kockázatot felvető hibákról ezúttal is elmondható, hogy jogosulatlan távoli kódfuttatást tehetnek lehetővé, és akár teljes mértékben átvehetővé tehetik az irányítást az érintett rendszerek felett. Már csak ezért sem célszerű halogatni a frissítések telepítését.
 
A legtöbb biztonsági hibáról a Windows szabadult meg, amelynek több tucat összetevője, funkciója érintett a mostani hibajavítások által. Egyebek mellett a grafikus összetevők, a DirectX, a kernel, de még az IIS kiszolgáló is. Hasonlóan frissítésre szorul a Windows Defender védelem is.
 
A Windows mellett fontos javításokkal gyarapodott a Word alkalmazás, amelyen öt biztonsági rést foltoztak be a fejlesztők. A speciálisan összeállított dokumentumokkal kihasználható hibák jogosulatlan kódfuttatásra is módot adhatnak. Vállalati környezetekben pedig plusz teendő a SharePoint kiszolgálók frissítése.
 
A fejlesztők számára is tartogatott patch-eket a Microsoft, hiszen a Visual Studio sem maradt érintetlen a hibajavító kedden. A fejlesztőeszköz két biztonsági hibajavítással lett gazdagabb.
 
A frissítések a vállalat weboldalairól tölthetők le, vagy az automatikus frissítési funkciók segítségével telepíthetők. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense fejlesztői egy közepes veszélyességű sebezhetőségről számoltak be.

  2. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1