Ennek nagyon nem fognak örülni a LastPass felhasználók

​A LastPass egy igen kellemetlen bejelentést tett az ingyenes jelszókezelő szolgáltatásával kapcsolatban. Komoly korlátozás lép életbe márciusban.
 

A LastPass az egyik legnépszerűbb jelszókezelő szolgáltatás, amelynek segítségével weboldalakhoz, alkalmazásokhoz lehet eltárolni titkosított módon a hozzáférési adatokat, illetve a felhasználók egyéb bizalmas információit. A felhasználónevek és jelszavak aztán könnyen előhívhatók, amikor azokra éppen szükség van. A szolgáltatás egyik legfontosabb jellemzője, hogy lehetővé teszi a különféle eszközök közötti szinkronizációt, így a felhasználó a mentett bejelentkezési adatait ugyanúgy használhatja a számítógépén, mint például az okostelefonján.
 
A LastPass ingyenes és fizetős előfizetéseket is kínál. Nyilván a fizetős szolgáltatások több lehetőséggel kecsegtetnek, ugyanakkor eddig az ingyenes változattal is egészen jól el lehetett boldogulni. A jövő hónaptól azonban már valószínűleg nem lesz olyan vonzó az ingyenes előfizetés, mivel abba egy jelentős korlát kerül.
 
A vállalat bejelentése szerint 2021. március 16-tól az ingyenes szolgáltatás csak egyféle típusú eszközön lesz igénybe vehető. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználó vagy a számítógépén vagy a mobil eszközein tudja majd használni a jelszókezelőt. Vagyis a jelszavak PC-k és mobilok közötti szinkronizálásán jelentős csorba esik.
 
Az eddigi információk szerint azt, hogy a felhasználó melyik eszköztípus mellett teszi le a voksát, alapvetően az fogja eldönteni, hogy március 16. után számítógépről vagy mobil eszközről jelentkezik be először a LastPass-ba. Ezt követően három alkalommal lehet majd módosítani ezen a beállításon, és ezt követően véglegesedik az igénybe vehető eszköztípus. Innentől kezdve már csak fizetős előfizetéssel lehet majd visszatérni a jelenlegi, többplatformos lehetőségekhez.
 
Az ingyenes fiókok esetében a jövő hónap közepétől a támogatások köre is szűkül, leginkább a webes támogatási oldal, valamint a fórum marad meg.
 
A fizetős csomagok esetében a fenti korlátozásokkal a jövőben sem kell majd számolni.
Vélemények
 
  1. 3

    Az osTicket frissítésével két XSS-hiba szüntethető meg.

  2. 3

    A GRUB2-höz számos patch vált letölthetővé, amelyek révén biztonsági hibák is megszüntethetők.

  3. 1

    ​A macOS operációs rendszereket veszélyeztető Slisp.A trójai elsősorban ártalmas weboldalakon keresztül terjed.

 
Partnerhírek
​Felhőalapú biztonsági csomagokkal bővít az ESET

Az új ESET termékcsomagok testreszabható megoldást kínálnak minden cégméretre.

Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2021 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” címet.

hirdetés
Közösség