Elpártolnak a makróktól a vírusok

​A támadók számára a makrókra épülő károkozások meglehetősen bizonytalanná váltak az utóbbi időben, de ettől cseppet sem szeppentek meg. Már elkezdték az átállást más technikákra.
 

A biztonsági cégek az utóbbi hetekben többször jelezték, hogy változóban vannak a vírusterjesztési mechanizmusok, aminek az Office makrók körüli hercehurca az oka.
 
A Microsoft elhatározta, hogy tovább szigorítja a makrókat tartalmazó Office állományok használatát, és a makrók futtatásának engedélyezését valamivel nehezebbé teszi a felhasználók számára. Ezzel a vállalat célja nem más volt, mint hogy egy sima kattintás helyett körülményesebb legyen a makrók engedélyezése. Csakhogy a visszajelzések alapján a bevetett módszer túlzottnak bizonyult, így a Microsoft nemrégen visszavonta a módosításait. Aztán nem sokkal később mégis jelezte, hogy nem mondott le teljesen a szigorításról, ezért mégis csak lesznek változások e téren.

 
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség