Együttműködésre van szükség az ipari rendszerek védelméhez

​Célzott együttműködési program indításával kívánja segíteni a Kaspersky az oktatási és kutatási intézményeket az ipart sújtó kiberbiztonsági fenyegetések kezelése érdekében.
 

Az ipari vállalatok számára folyamatos kihívást jelent az ipari vezérlőrendszereik (ICS) különféle támadásoktól való megvédése. 2019-ben a Kaspersky megoldásaival védett ICS-rendszerek csaknem felén blokkoltak kártékony tartalmakat, kódokat. A biztonsági cég úgy látja, hogy a célzott védelmi megoldásokat fejlesztő kutatók a gyártókkal együttműködve jobb eredményeket érhetnek el.
 
Az új program keretében a kutató intézmények lehetőséget kapnak a Kaspersky alapvető ipari kiberbiztonsági eszközeinek használatára és szakértelmének igénybevételére A technológiák használatával kifejleszthetők és tesztelhetők a különféle kiberbiztonsági gyakorlatok, elemezhetők a támadások és azok ipari rendszerekre gyakorolt hatása. Mindezek mellett kiberbiztonsági irányelvek és oktatási programok dolgozhatók ki.
 
A programhoz való csatlakozáshoz meghatározott kritériumoknak kell megfelelni. Többek között ipari folyamatokat modellező tesztplatformokat kell tudni kialakítani, továbbá ipari kiberbiztonsággal foglalkozó oktatási vagy kutatási programokkal, valamint kifejezetten laboratóriumi fejlesztésre és karbantartásra szakosodott szakemberekkel kell rendelkezni.
 
Az ajánlat a Kaspersky Industrial CyberSecurity és a Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection megoldást foglalja magában, a szoftverek telepítéséhez és konfigurálásához nyújtott támogatással együtt.
 

"Ahogy az ipari folyamatok egyre komplexebbé és árnyaltabbá válnak, úgy a kiberfenyegetések is. A szervezetek rendkívüli gyorsasággal fejlesztik a rendszereiket, ezért a fenntartható sikeresség érdekében alapvető fontosságú ezek védelme. A Kaspersky új célzott programja nem áll meg ott, hogy biztosítja a kutató laboratóriumoknak a fenyegetések észleléséhez szükséges eszközöket, hanem több évtizedes szakértelmünket is megosztjuk velük annak érdekében, hogy az intézmények kiberbiztonsági szakembereket képezhessenek"

- mondta el Anton Sipulin, a Kaspersky Industrial Cybersecurity üzleti vezetője.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség