Egyszerre lesz online és interaktív az ITBN

​Idén az ITBN is az online térbe költözik, de ettől még október 28-29. között igencsak eseménydús program várja az érdeklődőket.
 

Az ITBN egy 2004-ben született szakmai összefogás, amely képviseli és felvonultatja az informatikai és információvédelemért tenni akaró szervezeteket, gyártókat, disztribútorokat, valamint az őket képviselő tanácsadó és integrátor szolgáltatókat. A koronavírus járványra való tekintettel a szervezők idén tavasszal úgy döntöttek, hogy alapjaitól gondolják újra az eseményt.
 
A 2020. október 28-29-én megrendezésre kerülő hibrid konferencián az előadók egy stúdióból, a Mariott Hotelből, míg a távolabb élők online jelentkeznek be. Minden érdeklődő a munkahelyéről vagy az otthonából lehet jelen, a szervezők pedig biztosítják az interaktív közvetítés feltételeit. Az előadások a konferencia mindkét napján két csatornán lesznek követhetők. A Mainstream elnevezésűn főleg előadásokat hallgathatnak majd az érdeklődők, a Buzz adásai pedig inkább beszélgetés fókuszúak lesznek.
 
A szervezők ígérete szerint kapcsolatépítésre is lesz lehetőség: asztaltársaságokhoz csatlakozhatnak, csevegőcsatornán üzenhetnek egymásnak a látogatók.
 

"Előnyösnek bizonyult az a kialakult helyzet, hogy a márciusban elindult rendezvénypiaci bizonytalanságok idején a kivárás helyett azt a stratégiát választottuk, hogy az ITBN konferenciát a körülmények alakulásától függetlenül az online térbe tervezzük. Ennek köszönhető, hogy egyfelől magas színvonalú technológiai feltételeket tudtunk előkészíteni, másrészt pedig az is, hogy olyan mennyiségű és minőségű szakmai tartalmat sikerült összeállítanunk, ami egy élő esemény tekintetében elképzelhetetlen mennyiségű operatív szervezést igényelt volna"

- fejtette ki Keleti Arthur az ITBN alapítója.
 
A kiberbiztonsági szakma visszajelzései alapján elmondható, hogy a legjobban várt előadók között van például Shira Shamban, aki egy valódi kiberveterán. A hölgy egy olyan egységnek a tagja volt az izraeli kiberhadseregben, melynek néhány éve még a neve is titok volt: UNIT 8200. Előadásában talán sosem hallott részleteket is megtudhatunk a haderő felépítéséről, a kiképzésről és a toborzásról. De nagy érdeklődésre tart számot Luigi Rebuffi, az Európai Kiberbiztonsági szervezet alapítójának és főtitkárának előadása is, aki megosztja majd a közönséggel, hogy milyen technológiákkal védhetik magukat az európai országok a támadásokkal szemben. A magyar kiberhadsereg működéséről és feladatairól pedig Kovács László dandártábornok, a Haderőnemi Szemlélőség (kibervédelmi) szakembere számol majd be.
 
A Siemens kiberbiztonsági csapatának vezetője Florian Holst a cégóriás kihívásait és innovációit osztja majd meg a látogatókkal, Dan Demeter, a Global Research Team (GReAT) kutatója pedig a kiberhírszerzés szövevényes folyamatairól oszt meg érdekességeket. 
 
A magyarországi Microsoft képviseletében Hódy Árpád egy több tízezer embert érintő, 70 millió dollár kárt okozó incidensről számol be részletesen. Greg Day, a Palo Alto Network megbízásából pedig iránymutatást ad ahhoz, hogy a nem technológiai beállítottságú vezetők és az IT-biztonsági szakemberek között nagyobb megértés legyen a szervezeteken belül.
 
A rendezvényre idén is ingyenesen lehet regisztrálni.
Vélemények
 
  1. 3

    A Xen egy közepes veszélyességű hibát tartalmaz.

  2. 4

    A Joomla! fejlesztői több biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Nem csitulnak az e-mailes támadások

A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.

Valamelyest csökkent a koronavírushoz köthető kibertámadások száma, de a Távoli Asztali Protokoll kapcsolatai továbbra is sebezhetők

A zsarolóvírusok történetében először vizsgáltak egy támadást emberölésként, miután meghalt egy megtámadott kórház betege

hirdetés
Közösség