Egyre veszélyesebb a Raccoon Stealer banda

A Raccoon Stealer nevű, adatlopásra alkalmas károkozó rohamosan fejlődik. Mindent ellop a webböngészőkből, és már kriptopénzre is ugrik.
 

Az adatlopásra alkalmas kártékony programok fontos szerepet töltenek be a digitális bűnözés ökoszisztémájában. Gyors megtérülést kínálnak a csalók számára, és egy könnyű, olcsó belépési pontot nyújtanak a nagyobb támadásokhoz. A bűnözők gyakran a netes feketepiacon adják el a lopott hitelesítő adatokat, lehetővé téve ezzel más csalók számára, hogy visszaéléseket kövessenek el. Sajnos folyamatos kereslet van az ellopott felhasználói adatokra - különösen a legitim szolgáltatásokhoz hozzáférést biztosító azonosítókra.
 
A Sophos által vizsgált Raccoon Stealert általában kéretlen e-maileken keresztül terjesztik az elkövetők. Ezen alvilági kampány esetében is szerephez jutnak különféle letöltő programok, amelyeket a csalók szoftvertelepítőknek álcáznak. Ezek a dropperek a Raccoon Stealert különféle támadóeszközökkel ruházzák fel, melyek közé káros böngészőkiegészítők, YouTube botok, sőt zsarolóvírusok is tartozhatnak.
 
A biztonsági cég kiemelte, hogy a Raccoon Stealer mögött meghúzódó kiberbanda a Telegram szolgáltatásaival is képes visszaélni, ugyanis a népszerű chat programon keresztül tudja vezérelni a kártékony szerzeményét.
 

"Az általunk követett kampány megmutatta, hogy a Raccoon Stealer jelszavakat, sütiket és a weboldalakhoz kapcsolódó, automatikusan kitöltésre kerülő szövegeket lop, beleértve a hitelkártya adatokat és más személyes azonosító információkat, amiket a böngésző tárol. A Raccoon Stealer már kriptotárcákat is támad"

- nyilatkozta a Sophos.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség