Egyre több helyen vannak dedikált kiberbiztonsági csapatok

​Kiberbiztonsággal a nagyvállalatok felénél egy kifejezetten erre szakosodott részleg foglalkozik, de a SOC kialakítás még sok helyen várat magára.
 

Az informatikai és a biztonsági funkciók egy részlegen belüli egyesítése több szempontból is előnyös lehet. A megközelítés azonban ellent mondhat a feladatkörök elkülönítésének elvének, hiszen ugyanazok a személyek felelnek a napi szintű informatikai teendőkért és a kapcsolódó biztonsági kockázatok kiértékeléséért.
 
A Kaspersky nagyvállalatok körében elvégzett felmérése arra világít rá, hogy milyen arányban vannak a cégeknél erősen szakosodott egységek a kiberbiztonsági részlegeken belül. A válaszadók 16 százaléka mondta azt, hogy a biztonsági operációs központ mellett dedikált fenyegetéselemző csapat is működik, 14 százalékuk pedig arról számolt be, hogy a cégük dedikált malware elemző csapattal is rendelkezik. A dedikált egységek aránya tehát elég kicsi, de a szervezetek többsége készen áll ezt az informatikai biztonsági szakembereik továbbképzésére szánt költségkeret elkülönítésével orvosolni.
 
A különféle szervezeti felépítésekhez, prioritásokhoz és stratégiákhoz igazodva a Kaspersky négy keretrendszert dolgozott ki. Ezek a következők: Kaspersky Security Foundations, Kaspersky Optimum Security és Expert Security. Mindegyik alapját a biztonsági cég nemrégiben bevezetett MDR szolgáltatása adja.
 
"A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a nagyvállalatok kiberbiztonsági részlegei igen sokfélék lehetnek. Ez pedig azt jelenti, hogy az igényeik és a követelményeik is eltérőek" - mondta Szergej Martsynkyan, a Kaspersky egyik vezetője.
Vélemények
 
  1. 4

    A Foxit fejlesztői kiadták a legújabb biztonsági hibajavításokat.

  2. 4

    A Google 42 különféle biztonsági rést foltozott be az Android operációs rendszeren.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
​Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól

Bitcoinnal fizethető hamis koronavírus-oltásokra épülő csalásra figyelmeztetnek a nemzetközi hatóságok.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

hirdetés
Közösség