Egyre közelebb a Symantec felvásárlása

​A Broadcom 10,7 milliárd dollárt ajánlott a Symantec vállalatbiztonsági üzletágáért. Már csak a hatóságoknak kell rábólintaniuk a felvásárlásra.
 

A Broadcom tavaly határozott úgy, hogy felvásárolja a CA Technologies vállalatot, amivel erőteljesen betette a lábát a kiberbiztonsági piacra. A cég akkor jelezte, hogy a lehetőségekhez mérten a CA megtarthatja a szakmai függetlenségét. Ez a szemlélet beválni látszik, mivel a bekebelezett cég egyre szebben muzsikál. Az elmúlt napok eseményei pedig arra engednek következtetni, hogy hamarosan a Symantec-re is hasonló sors vár. A Broadcom és a nagy múltú biztonsági cég menedzsmentje ugyanis megállapodott a felvásárlás részéleteiről, így már csak a hatóságoknak kell jóváhagyniuk az üzletet.
 
A Broadcom egyelőre annyit közölt, hogy a felvásárlás 10,7 milliárd dollár fejében jöhet léte. Amennyiben az akvizíció megvalósul, akkor onnantól kezdve a Broadcom bevételeit évente 2 milliárd dollárral nyomhatja meg a Symantec "részleg".
 
Ugyan a Symantec termékek, szolgáltatások sorsával kapcsolatban egyelőre nem kerültek napvilágra tervek, a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az ügyfelek, felhasználók szempontjából alapvetően minden változatlan marad. Már csak azért is, mert a Broadcom éppen azt hangoztatta, hogy a Symantec az integrált biztonsági megoldások területén különösen erős, így nem valószínű, hogy rövid időn belül felforgatná a termékkínálatot.
 
„A Symantec vezető szerepet tölt be a folyamatosan növekvő vállalatbiztonsági piacon, és a világ leghatékonyabb védelmi megoldásait biztosítja napjaink fenyegetettségeivel szemben a végpontoktól kezdve egészen a felhő alapú szolgáltatásokig" - nyilatkozta a Broadcom. A valóságban azonban a cég is tudja, hogy azért nem ennyire rózsás minden, ami az elmúlt hónapok alkudozásaiból is kitűnik. Kezdetben még 15 milliárd dolláros árról szóltak a hírek, de a Broadcom nyilván felmérte, hogy azért kockázatok is vannak. Ezek közé sorolta a vírusvédelmi termékek növekedési potenciálját, és a kiberbiztonsági piacon megfigyelhető igencsak kiélezett versenyt is. Ennek ellenére, ha a CA-nál alkalmazott módszerek a Symantec esetében is beválnak, akkor még sokáig lesznek a piacon a sokat látott biztonsági cég megoldásai.
Vélemények
 
  1. 4

    A Notepad++ fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A Wireshark egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Amikor a mentést titkosítja a zsarolóvírus

Egy biztonsági mentésekkel foglalkozó felhős vállalat szervereit érte sikeres zsarolóvírusos támadás.

Gartner: az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelemben

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben.

hirdetés
Közösség
1