Cuba: nincs vége a zsarolásnak

​A Cuba nevű zsarolóprogram új lendületet vett, és egyre több számítógépet fertőz meg.
 

A Cuba zsarolóvírus először 2021-ben hallatott magáról, amikor kiemelt célpontokat kezdett támadni. A mögötte álló kiberbanda oly annyira belejött a károkozásokba, hogy év végére már 49 kritikus infrastruktúrát üzemeltető vállalat rendszerében okozott fennakadásokat az Egyesült Állomokban. Aztán az idei év elején a Cuba egyre inkább háttérbe szorult, és néhány támadást leszámítva nem igazán volt aktív. Viszont a Mandiant korábban rámutatott arra, hogy a szerzemény jelenlétével, illetve újbóli aktivizálódásával számolni kell, mivel több jel utal arra, hogy a terjesztői nem vonultak vissza, inkább csak taktikai változásokra készülnek fel.

 
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség