Csalók leveleznek a Magyar Posta nevében

​Megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit használó, veszélyes e-mailek és SMS-ek terjednek.
 

A csalók hamis e-mailekben vagy SMS-ekben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levelekben látható „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot”, illetve ehhez hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az ott megadott adatok pedig csalók birtokába kerülnek. A Magyar Posta azt kéri, hogy ha ilyen gyanús e-mailt vagy SMS-t kap, akkor semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra, és ne adjon meg adatokat!
 
Első lépésként mindig ellenőrizni kell a feladó e-mail címét vagy SM esetén a küldő telefonszámát, mert abból rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés.
 
A Magyar Posta felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy SMS fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.
 
Gyanúra, fokozott elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, a helyesírási hibák, vagy ha nem is rendeltünk semmit, mégis arról értesítenek, hogy fizessünk a megrendelt csomagért. Emellett a túl kecsegtető, drága telefon vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot.
Vélemények
 
  1. 4

    Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

  2. 4

    Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség