Családi veszekedésig fajulhat a kütyük frissítése

Az egyre csak burjánzó eszköz- és szoftverfrissítések már-már családi üggyé válnak. Sajnos az ebből fakadó veszekedések is megjelentek.
 

A számítógépek, a mobil készülékek és minden hálózati eléréssel rendelkező eszköz rendszeres frissítésre szorul. A frissítések biztonsági és funkcionális szempontból is lényegesek lehetnek, amivel a felhasználók nagy része tisztában is van. Azonban a hibajavítások telepítése sok nehézséget okoz.
 
A Kaspersky felmérése szerint a felnőttek 34 százaléka frusztrálónak vagy bosszantónak tartja a frissítések telepítését, ráadásul gyakorta ez a tevékenység (vagy annak hiánya) családi veszekedésekbe is torkollhat.
 
A felmérésből az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77 százaléka jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre.
 

"Mivel a család szinte minden tagja használ valamilyen kütyüt, a frissítések telepítése valódi családi üggyé vált. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy lényegében a család minden tagja részt vesz valamilyen mértékben ebben a folyamatban. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a válaszadók több mint egyharmada még a frissítések fontosságával kapcsolatban is vitatkozik a családtagjaival. A frissítések időben történő telepítésével nemcsak új funkciókhoz és felhasználói felületekhez férhetünk hozzá, de az eszközeink biztonságáról is gondoskodhatunk. Így biztosíthatjuk az összes családtag személyes adatának biztonságát, valamint az eszközök gyors és optimális működését"

- fejtette ki Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség