Biztonságosabb lesz a Teams

​A Microsoft a következő hónapokban számos biztonsági újdonságot fog bevezetni a Teams kapcsán.
 

A koronavírus okozta világjárvány hatására a Teams népszerűsége jelentősen megnőtt. A Microsoft pedig igyekszik lépést tartani a felmerülő funkcionális és biztonsági igényekkel. Az Ignite 2021 konferencián azon legutóbbi fejlesztéseiről is beszámolt, amelyek a Teams biztonságát hivatottak növelni.
 
Az újdonságok közül a legfontosabb, hogy az első félévben (legalább teszt jelleggel) elérhetővé válik a végponttól végpontig terjedő titkosítás, amely kezdetben az 1:1 típusú kommunikáció esetében lesz bevethető. Természetesen mind ehhez adminisztrátori felület is lesz, amin az üzemeltetők szabályozhatják a titkosítások mikéntjét. A Microsoft azt reméli, hogy ezáltal növelhetővé válik az adatvédelem szintje, és a megfelelőségi követelmények is kiterjeszthetővé válnak.
 
Még több titkosítás
 
A jövőben a Teams is támogatni fogja a Customer Key adta lehetőségeket. Ez a technológia az Exchange Online, a SharePoint Online és a OneDrive esetében már nem ismeretlen. Amint a Teams kompatibilitás is létrejön, akkor onnantól kezdve előfizetői (tenant) szintű titkosításra nyílik majd lehetőség. Az üzemeltetők létrehozhatnak DEP (Data Encryption Policy) házirendeket, amelyek révén a chatelés, a multimédiás üzenetek, a hívások, a tárgyalásokról, eseményekről készült felvételek, valamint a különféle értesítők is automatikusan titkosíthatóvá válnak. Egy előfizető több kulcsot is létrehozhat majd, és ezek létrejöttekor a Teams háttér infrastruktúrájában automatikusan megtörténik a kódolás a beállított házirendeknek megfelelően.
 
A Microsoft jelezte, hogy a multinacionális cégek további kontrollokat kapnak majd, amik révén az eddigieknél pontosabban szabályozhatják, hogy a Teams adatokat mely régió adatközpontjaiban szeretnék tárolni. Emellett elérhetővé válik majd a Safe Links funkció, amelynek segítségével detektálhatóvá válhatnak a felhasználók által Teams-en keresztül megosztott, kártékony weboldalakra vezető hivatkozások.
Vélemények
 
  1. 3

    A Cisco két biztonsági hibáról számolt be az Umbrella kapcsán.

  2. 3

    A Trend Micro Antivirus for MAC frissítésével egy sebezhetőséget is meg lehet szüntetni.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség