Biztonságos böngészőt fejlesztett az Avast

Az Avast kiadta azt a webböngésző alkalmazását, amely androidos készülékeken hivatott biztonságosabbá tenni az internetezést.
 

Az Avast (sok más biztonsági céghez hasonlóan) Windows és macOS kompatibilis webbiztonsági megoldásokkal már eddig is rendelkezett. Azonban mindezidáig a mobil platformok háttérbe szorultak ebből a szempontból. Ennek azonban most vége, legalábbis az Android esetében. A vállalat ugyanis bemutatta az Avast Secure Browser alkalmazásának Android kompatibilis kiadását. A szoftver jelentős mértékben alapoz azon technológiákra, amelyeket a cég 2019-ben kaparintott meg a Tenta felvásárlásával.
 
Az androidos Avast Secure Browser célja, hogy csökkentse a webböngészés, az internetes vásárlás, a netes bankolás, valamint az egyéb online tevékenységek kapcsán felmerülő kockázatokat. Ennek érdekében kezeli a legelterjedtebb titkosítási megoldásokat, és belekerült a DNS over TLS, illetve a DNSSEC támogatás is.
 
Az alkalmazás fejlesztése nagyrészt a titkosítási technikák minél szélesebb körű alkalmazása körül forgott. A fejlesztők igyekeztek mindent titkosítással védeni: weboldalak megtekintését, fájlok letöltését, DNS-lekérdezéseket, könyvjelzőket és a lehetőségekhez mérten még a streamelést is. Ezenkívül a böngészőhöz kifejlesztettek egy titkosított médiatárat, illetve egy integrált VPN-komponenssel egészítették ki azt.
 
Az androidos Avast Secure Browser a Google Play áruházból tölthető le. A cégnél már zajlik az iOS-kompatibilis kiadás fejlesztése is, de ez a jelenlegi tervek szerint csak az év vége felé válhat széles körben elérhetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség