Biztonságos böngészőt fejlesztett az Avast

Az Avast kiadta azt a webböngésző alkalmazását, amely androidos készülékeken hivatott biztonságosabbá tenni az internetezést.
 

Az Avast (sok más biztonsági céghez hasonlóan) Windows és macOS kompatibilis webbiztonsági megoldásokkal már eddig is rendelkezett. Azonban mindezidáig a mobil platformok háttérbe szorultak ebből a szempontból. Ennek azonban most vége, legalábbis az Android esetében. A vállalat ugyanis bemutatta az Avast Secure Browser alkalmazásának Android kompatibilis kiadását. A szoftver jelentős mértékben alapoz azon technológiákra, amelyeket a cég 2019-ben kaparintott meg a Tenta felvásárlásával.
 
Az androidos Avast Secure Browser célja, hogy csökkentse a webböngészés, az internetes vásárlás, a netes bankolás, valamint az egyéb online tevékenységek kapcsán felmerülő kockázatokat. Ennek érdekében kezeli a legelterjedtebb titkosítási megoldásokat, és belekerült a DNS over TLS, illetve a DNSSEC támogatás is.
 
Az alkalmazás fejlesztése nagyrészt a titkosítási technikák minél szélesebb körű alkalmazása körül forgott. A fejlesztők igyekeztek mindent titkosítással védeni: weboldalak megtekintését, fájlok letöltését, DNS-lekérdezéseket, könyvjelzőket és a lehetőségekhez mérten még a streamelést is. Ezenkívül a böngészőhöz kifejlesztettek egy titkosított médiatárat, illetve egy integrált VPN-komponenssel egészítették ki azt.
 
Az androidos Avast Secure Browser a Google Play áruházból tölthető le. A cégnél már zajlik az iOS-kompatibilis kiadás fejlesztése is, de ez a jelenlegi tervek szerint csak az év vége felé válhat széles körben elérhetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán két sebezhetőségre derült fény.

  2. 4

    Az Autodesk Maya egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A Maze.A zsarolóprogram fájlok titkosítása mellett adatokat is kiszivárogtat a fertőzött számítógépekről.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1