Biztonsági tippek instázáshoz

​Néhány biztonsági tanács megfogadásával sokkal biztonságosabbá tehetjük az Instagram használatát.
 

Az Instagram az elmúlt tizenegy év alatt egy kis fotómegosztó szolgáltatásból a világ egyik legnépszerűbb közösségi hálózatává nőtte ki magát. Az eMarketer adatai szerint napjainkban több mint egymilliárd felhasználót számlál.
 
Tekintettel arra, hogy az Instagramot milyen sokan használják nap mint nap világszerte, a Kaspersky szakemberei néhány tanáccsal szolgáltak az Insta biztonságos használatához. Ezek a következők:
 
Figyeljünk oda a fiókunk adatvédelmi beállításaira, mert ezzel megelőzhetjük, hogy a kiberbűnözők megkaparintsák a személyes adatainkat. A legjobb, ha priváttá tesszük az Instagram fiókunkat, így a bejegyzéseinket csak az általunk jóváhagyott követők láthatják.
 
Lehetőségek szerint távolítsuk el a szinkronizált kontaktokat, de ne feledjük, hogy az Instagram ezek alapján javasolja, hogy kövessük az ismerősök fiókjait, illetve ezek alapján is jelenít meg célzott hirdetéseket.
 
Blokkoljuk az Instagram fiókhoz kapcsolódó külső alkalmazásokat, mivel ezek hozzáférhetnek a profiladatainkhoz, a posztolt képeinkhez, videóinkhoz stb.
 
Ne használjuk ugyanazt a jelszót az Instagramon, mint amit más szolgáltatásokhoz, még akkor sem, ha ez kényelmesebb, egyszerűbb. Ha megfogadjuk ezt a tanácsot, akkor, ha az egyik fiókunkhoz jogosulatlanul hozzá is férnek, akkor az nem lesz hatással a többire. Ha nehéznek találjuk a hosszú, egyedi jelszavak megjegyzését, akkor megbízható jelszókezelő alkalmazásokat is bevethetünk.
 
A "bízz benne, de azért ellenőrizd" szemlélet jelenti a személyes adatok és eszközök védelmének legjobb gyakorlatát. Ne feledjük, hogy barátok, kollégák vagy online játékostársak nevében is érkezhetnek kártékony linkek abban az esetben, ha a fiókjaikat feltörték.
 
Legyünk nagyon óvatosak a beszkennelt dokumentumok vagy fotók posztolásakor, különösen a személyazonosító okmányok, jegyek és számlázási dokumentumok esetén. Tanácsos emellett a tartózkodási helyünkre és az utazási terveinkre vonatkozó információkat is titokban tartani.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Adobe Commerce és a Magento Open Source is biztonsági hibajavítással bővült.

  2. 3

    A VMware egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé a vRealize megoldásaihoz.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
​Agresszív zsarolóvírus-taktikákról számolt be az ESET

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

hirdetés
Közösség