Biztonsági szoftverekre harap az Amadey trójai

Az Amadey trójai gondosan feltérképezi a számítógépeken lévő biztonsági szoftvereket, és a felfedezéseiről azonnal értesíti a támadókat.
 
hirdetés

Az Amadey trójai elsősorban azzal a céllal terjed, hogy a fertőzött rendszerekről minél több bizalmas adatot tudjon kiszivárogtatni. A feladata azonban ezzel nem ér véget, ugyanis egy olyan összetevővel is rendelkezik, amely képes különféle - széles körben használatos - víruskeresők detektálására. A trójai ennek segítségével lekérdezi a PC-n lévő biztonsági szoftvereket, és ha ilyenre akad, akkor egy vezérlőszerveren keresztül tájékoztatja a támadót.
 
Az Amadey biztonsági rendszerek feltérképezésével további incidenseknek ágyazhat meg, és akár további, célzott támadásokhoz járulhat hozzá.
 
A trójai felismerését némileg nehezíti, hogy az véletlenszerű fájlnevekkel terjed.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1