Biztonsági szoftverekre harap az Amadey trójai

Az Amadey trójai gondosan feltérképezi a számítógépeken lévő biztonsági szoftvereket, és a felfedezéseiről azonnal értesíti a támadókat.
 

Az Amadey trójai elsősorban azzal a céllal terjed, hogy a fertőzött rendszerekről minél több bizalmas adatot tudjon kiszivárogtatni. A feladata azonban ezzel nem ér véget, ugyanis egy olyan összetevővel is rendelkezik, amely képes különféle - széles körben használatos - víruskeresők detektálására. A trójai ennek segítségével lekérdezi a PC-n lévő biztonsági szoftvereket, és ha ilyenre akad, akkor egy vezérlőszerveren keresztül tájékoztatja a támadót.
 
Az Amadey biztonsági rendszerek feltérképezésével további incidenseknek ágyazhat meg, és akár további, célzott támadásokhoz járulhat hozzá.
 
A trójai felismerését némileg nehezíti, hogy az véletlenszerű fájlnevekkel terjed.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1