Biztonsági átjáró ipari rendszerekhez

A Check Point bemutatta a legújabb biztonsági átjáróját, amelyet ipari és SCADA-rendszerekhez fejlesztett ki.
 

Az IBM által összeállított 2020-as Threat Intelligence Index megállapítása szerint az ICS és a SCADA eszközök elleni célzott támadások 2000 százalékkal növekedtek 2019 során. A SANS kiberbiztonsági felmérése pedig arról árulkodik, hogy a biztonsági események 61 százaléka zavart okozott az OT-rendszerekben. 

"A Covid-19 járvány alatt megugrott az energetika, a gyártóipar, a közlekedés és a közművek kritikus infrastruktúráit vezérlő OT-hálózatok és ICS/SCADA rendszerek elleni támadások száma. Az ezen támadások okozta zavarok miatt megnövekedett a biztonság szerepe. Ugyanakkor fontos, hogy a szervezetek könnyen tudják telepíteni a megoldásokat, azok automatikus védelmet nyújtsanak, és ne legyenek negatív hatással a napi működésre"

- mondta Robyn Westervelt, az IDC kutatási igazgatója. 

Az újdonság: 1570R 

A 1570R a Check Point már meglévő biztonsági átjáróinak sorát egészíti ki. A megújult intuitív, webes felületen keresztül centralizált hálózatmenedzsmentet biztosít (R80-on keresztül). 

Az eszköz 400 Mbps-os áteresztőképességgel rendelkezik. Több mint hatvan biztonsági szolgáltatással rendelkezik, melyek révén a nulladik napi támadások is megakadályozhatók. Mindezek mellett biztosítható az IT és az OT hálózatok szeparációja.

A 1570R jelenleg több mint 1500-nál több (közművek, energetikai szektor, gyártóipar) által is használt SCADA és ICS protokollt, valamint parancsot képes beazonosítani, illetve felügyelni. Támogatja a vezetékes, a Wi-Fi és az LTE-alapú hálózati kapcsolatokat. A biztonsági cég szerint alkalmazható okosvárosokat kiszolgáló rendszerekhez is.
Vélemények
 
  1. 4

    Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség