Biztonsági átjáró ipari rendszerekhez

A Check Point bemutatta a legújabb biztonsági átjáróját, amelyet ipari és SCADA-rendszerekhez fejlesztett ki.
 

Az IBM által összeállított 2020-as Threat Intelligence Index megállapítása szerint az ICS és a SCADA eszközök elleni célzott támadások 2000 százalékkal növekedtek 2019 során. A SANS kiberbiztonsági felmérése pedig arról árulkodik, hogy a biztonsági események 61 százaléka zavart okozott az OT-rendszerekben. 

"A Covid-19 járvány alatt megugrott az energetika, a gyártóipar, a közlekedés és a közművek kritikus infrastruktúráit vezérlő OT-hálózatok és ICS/SCADA rendszerek elleni támadások száma. Az ezen támadások okozta zavarok miatt megnövekedett a biztonság szerepe. Ugyanakkor fontos, hogy a szervezetek könnyen tudják telepíteni a megoldásokat, azok automatikus védelmet nyújtsanak, és ne legyenek negatív hatással a napi működésre"

- mondta Robyn Westervelt, az IDC kutatási igazgatója. 

Az újdonság: 1570R 

A 1570R a Check Point már meglévő biztonsági átjáróinak sorát egészíti ki. A megújult intuitív, webes felületen keresztül centralizált hálózatmenedzsmentet biztosít (R80-on keresztül). 

Az eszköz 400 Mbps-os áteresztőképességgel rendelkezik. Több mint hatvan biztonsági szolgáltatással rendelkezik, melyek révén a nulladik napi támadások is megakadályozhatók. Mindezek mellett biztosítható az IT és az OT hálózatok szeparációja.

A 1570R jelenleg több mint 1500-nál több (közművek, energetikai szektor, gyártóipar) által is használt SCADA és ICS protokollt, valamint parancsot képes beazonosítani, illetve felügyelni. Támogatja a vezetékes, a Wi-Fi és az LTE-alapú hálózati kapcsolatokat. A biztonsági cég szerint alkalmazható okosvárosokat kiszolgáló rendszerekhez is.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség