Bevetésre kész a legújabb Malwarebytes víruskereső

​Elérhetővé vált a Malwarebytes biztonsági szoftver legújabb, 4.0-ás kiadása, amely több ponton is megújult.
 

A Malwarebytes széles körben használatos biztonsági szoftver, amit egyebek mellett annak köszönhet, hogy ingyenes verzióval is rendelkezik. Az ingyenesség (természetesen a korlátozott funkcionalitás mellett) továbbra is adott a legújabb, 4.0-ás verzió esetében is. Miközben a fejlesztőcég üzletpolitikája változatlan maradt, aközben az alkalmazás jelentősen megújult. Ez már az elindítása után szembetűnővé válik, hiszen egy újratervezett felhasználói felülettel rendelkezik. Ez letisztult, gyorsan áttekinthető rajta a legfontosabb statisztika, elindítható a víruskeresés, illetve ki- és bekapcsolhatók a leglényegesebb védelmi szolgáltatások.

 
Az újdonságok tárháza azonban nem merül ki a felhasználói felületben. A szoftver ugyanis mélyebb szinten is fejlődött. A legfontosabb, hogy megkapta a Katana nevű víruskereső motort, amely az alábbiak szempontjából erősödött:
- nulladik napi fenyegetettségek felismerése
- pontosabb malware detektálás
- kibővített viselkedéselemzés (szignatúrák nélküli vírusfelismerés).
 
Nincs többé XP támogatás
 
A sok újdonság mellett a Malwaerbytes fejlesztői azt is jelezték, hogy a biztonsági szoftverük 4.0-ás verziójától kezdődően már nem támogatott a Windows XP és a Windows Vista operációs rendszer. Azon számítógépek esetében, amelyeken bármilyen ok miatt még ezen - a Microsoft részéről is támogatásukat vesztett - operációs rendszerek futnak, azokon továbbra is a 3.x verziók használhatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

  2. 4

    A Microsoft egy nulladik napi sérülékenységről számolt be az Internet Explorer kapcsán.

  3. 1

    A Coonrac trójai kizárólag addig van jelen egy fertőzött számítógépen, amíg arról a terjesztői számára fontos adatokat ki nem szivárogtatja.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1