Bevetésre kész a legújabb Malwarebytes víruskereső

​Elérhetővé vált a Malwarebytes biztonsági szoftver legújabb, 4.0-ás kiadása, amely több ponton is megújult.
 

A Malwarebytes széles körben használatos biztonsági szoftver, amit egyebek mellett annak köszönhet, hogy ingyenes verzióval is rendelkezik. Az ingyenesség (természetesen a korlátozott funkcionalitás mellett) továbbra is adott a legújabb, 4.0-ás verzió esetében is. Miközben a fejlesztőcég üzletpolitikája változatlan maradt, aközben az alkalmazás jelentősen megújult. Ez már az elindítása után szembetűnővé válik, hiszen egy újratervezett felhasználói felülettel rendelkezik. Ez letisztult, gyorsan áttekinthető rajta a legfontosabb statisztika, elindítható a víruskeresés, illetve ki- és bekapcsolhatók a leglényegesebb védelmi szolgáltatások.

 
Az újdonságok tárháza azonban nem merül ki a felhasználói felületben. A szoftver ugyanis mélyebb szinten is fejlődött. A legfontosabb, hogy megkapta a Katana nevű víruskereső motort, amely az alábbiak szempontjából erősödött:
- nulladik napi fenyegetettségek felismerése
- pontosabb malware detektálás
- kibővített viselkedéselemzés (szignatúrák nélküli vírusfelismerés).
 
Nincs többé XP támogatás
 
A sok újdonság mellett a Malwaerbytes fejlesztői azt is jelezték, hogy a biztonsági szoftverük 4.0-ás verziójától kezdődően már nem támogatott a Windows XP és a Windows Vista operációs rendszer. Azon számítógépek esetében, amelyeken bármilyen ok miatt még ezen - a Microsoft részéről is támogatásukat vesztett - operációs rendszerek futnak, azokon továbbra is a 3.x verziók használhatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiClient for Linux esetében négy biztonsági rés került napvilágra.

  2. 4

    A Xerox kiadta a FreeFlow Print Server negyedéves biztonsági frissítését.

  3. 2

    A Buran zsaroló program nem használ igazán új technikákat, mégis komoly károkat képes okozni a számítógépeken.

 
Partnerhírek
Miért vonzó célpontok a gamerek a kiberbűnözők számára?

A játékosok számának növekedése, a pénzszerzésre irányuló támadások széles tárháza és az iparágban forgó nagy pénzösszegek csak néhány a számos ok közül, amiért a gamerek vonzó célpontjai az online hackereknek.

Otthon (is) egy lépéssel a vírustámadások előtt!

Arról rengeteget olvashatunk, hogy a vállalatokra, különböző szervezetekre milyen virtuális veszélyek és kiberbűnözők leselkednek, de mi a helyzet az otthoni felhasználókkal?

hirdetés
Közösség
1