Betette a lábát az iparba a KasperskyOS

​A KasperskyOS operációs rendszerre épülő Kaspersky IoT Secure Gateway 100 a helyszíni eszközöket és szenzorokat köti össze az ipari IoT-platformszolgáltatásokkal.
 

A Juniper Research által készített tanulmány szerint az ipari IoT-kapcsolatok száma 2025-re várhatóan 107%-kal nő, elérve a 36,8 milliárdot. A berendezéseken található IoT-szenzorok adatainak gyűjtése és feldolgozása tisztább képet ad a vállalkozásoknak a munkafolyamataikról, és lehetővé teszi például a megelőző karbantartást.
 
A fő kihívást azonban az üzemeltetési technológia és a vállalati digitális ökoszisztéma összekapcsolása jelenti, amelyhez a teljes adatállományból ki kell választani a releváns adatokat, azokat át kell konvertálni, és biztonságosan el kell küldeni az informatikai környezetben található feldolgozó alkalmazásoknak.
 
A Kaspersky IoT Secure Gateway 100 közvetlen, védett kapcsolatot tesz lehetővé a szivattyúkat, CNC-gépeket, szállítószalagokat és más eszközöket üzemeltető ipari területekkel. A KasperskyOS mikrokerneles és MILS architektúrájának köszönhetően több rétegben engedélyezhetők a különböző műveletek.
 
Az átjáró az OPC UA kommunikációs protokollt használja, ezért olyan infrastruktúrákban is telepíthető, amelyek több gyártótól származó berendezéseket használnak. Natívan kapcsolódik a Siemens MindSphere felhő alapú, ipari IoT-szolgáltatási platformhoz. Minden funkcionális elemét a Kaspersky ipari IoT-re szakosodott leányvállalata, az Adaptive Production Techology (APROTECH) tervezte.
 

"A digitális technológia gyorsan változik, és a közelmúltban már láthattuk, hogyan vált a kiberbiztonság az egyik legégetőbb globális problémává. Kiberimmunitási koncepciónk alapja az, hogy különféle informatikai megoldásokat építsünk rá a KasperskyOS operációs rendszerünk által kínált natív biztonsági bázisra. Ez egy hatalmas utazás kezdete. Hamarosan újabb KasperskyOS-re épülő kiberimmunis termékek megjelenése várható, amelyek paradigmaváltást eredményeznek majd a piacon"

- vélekedett Grigorij Szizov, a KasperskyOS üzletág vezetője.
Vélemények
 
  1. 4

    A Foxit fejlesztői kiadták a legújabb biztonsági hibajavításokat.

  2. 4

    A Google 42 különféle biztonsági rést foltozott be az Android operációs rendszeren.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
​Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól

Bitcoinnal fizethető hamis koronavírus-oltásokra épülő csalásra figyelmeztetnek a nemzetközi hatóságok.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

hirdetés
Közösség