Bemutatkozott a legújabb IronKey pendrive

​A Kingston bemutatta a hardveres titkosítással ellátott IronKey D500S típusú adathordozót, amely katonai szintű biztonságot ígér a minősített adatok védelme érdekében.
 

A D500S adattároló FIPS 140-3 3. szintű tanúsítási eljárása ugyan még folyamatban van, de már alkalmazza a NIST új fejlesztéseit, amelyek biztonságos mikroprocesszor-frissítéseket írnak elő a kormányzati és katonai célú felhasználás fokozott biztonsága, valamint a támadások elleni védelem érdekében. 

A meghajtó a csatlakoztatásakor önellenőrzést végez. A beépített hő- és feszültségvédelemnek köszönhetően meghatározott küszöbérték elérésekor automatikusan leáll. A katonai szabványok előírásainak megfelelően víz-, por-, ütés-, rezgés- és törésálló, epoxigyantával feltöltött D500S cink háza védi a belső alkatrészeket a fizikai támadásoktól.

Az új meghajtó komplex vagy passphrase-módban működő, többjelszavas hitelesítést biztosít. Ha a felhasználó elfelejti jelszavát, akkor a rendszergazda új felhasználói jelszót állíthat be, és engedélyezheti az egyszeri visszaállítási jelszót a hozzáférés helyreállításához. 


A rendszergazda és a felhasználó egyaránt beállíthat munkamenet alapú "Read-Only", azaz csak olvasható üzemmódot, hogy ezzel is védje a meghajtót a kártevőktől a nem megbízhatónak ítélt rendszereken. A rendszergazda emellett globális "Read-Only" üzemmódot is választhat, ami perzisztens írásvédelmet nyújt. 

A D500S is rendelkezik olyan funkciókkal, mint például az XTS-AES 256 bites titkosítást, a digitálisan aláírt firmware a BadUSB és a Brute Force jellegű támadások ellen, a Virtual Keyboard, valamin a kettős partícionálási lehetőség. (A rendszergazda két tetszőleges méretű partíciót hozhat létre saját maga és a felhasználó számára, lehetővé téve egy rejtett fájltároló kialakítását.) 

A Kingston szerint az új adattároló egyebek mellett megfelel a SOC2, a NIS2, a FISMA, a GDPR, a PIPEDA, a HIPAA, a HITECH, a GLBA, a SOX, valamint a CCPA előírásoknak is. 
 
 1. 4

  Elérhetővé váltak a MySQL legújabb biztonsági frissítéseit.

 2. 4

  A Java frissítésével ezúttal hét biztonsági rés foltozható be.

 3. 3

  Telepíthetők az Oracle Database Server legújabb biztonsági frissítései.

 4. 4

  A VirtualBox virtualizációs alkalmazás három biztonsági hibát tartalmaz.

 5. 5

  A Cisco egy kritikus veszélyességű sebezhetőséget szüntetett meg az SSM-ben.

 6. 3

  Az IBM Security SOAR esetében egy biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

 7. 3

  A Palo Alto Networks egy hibajavítást adott ki a PAN-OS-hez.

 8. 4

  Az NVIDIA egyes grafikus drivereiben egy veszélyes hibára derült fény.

 9. 3

  A Webminhez több biztonsági frissítés vált letölthetővé.

 10. 3

  A Wireshark egy nemrég feltárt sebezhetőség miatt kapott frissítést.

Partnerhírek
Mesterséges intelligencia és deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

​A kiberbűnözők piszkos játéka

A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai a sport szerelmesei voltak.

hirdetés
Közösség