Beleveti magát a kiberbiztonságba az NVIDIA

​Az NVIDIA bemutatta a Morpheus nevű kiberbiztonsági keretrendszerét, amellyel a hálózatbiztonság válik fokozhatóvá.
 

Az NVIDIA a kiberbiztonsági megoldások piacán nem éppen a legnagyobb szereplő, de a mesterséges intelligencia alapú technológiákkal már nem ez a helyzet. Így aztán adta magát, hogy a gépi tanulást támogató megoldásaival a védelmi eszközök szegmensébe a korábbiaknál nagyobb aktivitással tegye be a lábát. E megfontolásból született meg a Morpheus, amely a cég által az elmúlt években fejlesztett AI-technológiákra épül. 

A Morpheus egy olyan alkalmazás-keretrendszer, amely kiberbiztonsági szolgáltatók, valamint az informatikai üzemeltetők dolgát hivatott megkönnyíteni a felhős IT-környezetekben. A célja, hogy a hálózati adatforgalom elemzésével az adatközpontokban kiszűrje azokat az anomáliákat, amik különféle fenyegetettségek jelenlétére utalnak. Ezek közé tartozik az adathalászat, az adatszivárgás és a kártékony kódok terjedése. A megoldás a feladatát elsősorban a hálózatok határain elhelyezett védelmi eszközökben tudja ellátni.

A Morpheus az NVIDIA BlueField DPU-jával (Data Processing Unit) karöltve képes a legnagyobb teljesítményre. A fejlesztések során a minél nagyobb átereszkőképesség kiemelt szempontként volt jelen. A vállalat azt akarta elérni, hogy az új keretrendszerrel elvégzett vizsgálatok a teljes hálózati adatforgalomra kiterjedhessenek. Méghozzá olyan módon, hogy mindez ne okozzon lassulást a hálózatokban, és ne kelljen adatreplikálást végezni az elemzésekhez. 

A NVIDIA kifejtette, hogy a piacon jelenleg elérhető, gépi tanulásra épülő technológiákat felsorakoztató hálózatbiztonsági készülékek átlagosan az adatforgalom 5 százalékát elemzik különféle mintavételi megfontolások mentén. Ez viszont sok esetben nem nyújt elégséges rálátást a mesterséges intelligencia számára a kellő pontosságú vizsgálatok elvégzéséhez. 

A Morpheus-hoz alapesetben tartozik egy előre feltöltött adatbázis, vagyis "előre tanított" formában vehető használatba. Ugyanakkor a cég hangsúlyozta, hogy a fejlesztők teljes mértékben testre szabhatják az új keretrendszert, amelyet meglehetősen nagy reményekkel és hosszú távú tervekkel indított útjára. Az optimizmus nem is teljesen alaptalan, hiszen a vállalat már jelenleg is olyan cégekkel optimalizálja és integrálja a keretrendszert, mint amilyen például a Cloudflare, a Fortinet, az F5 Networks, a Splunk, a Canonical, a Red Hat és a VMware. Vagyis a Morpheus iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, de azt még nem lehet tudni, hogy a megoldás mikor válik majd szélesebb körben elterjedté, és az integrációs folyamatok milyen gyorsan haladnak majd. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség