Bekeményít az Edge webböngésző

​Az Edge webböngésző is felkészül arra, hogy hatékonyabban vegye fel a küzdelmet a nemkívánatos programok ellen.
 

A Microsoft sem akar lemaradni a böngészőbiztonság terén: az Edge webböngészőjét (amely amúgy is alapvető változásokon esik át) elkezdte felkészíteni a nemkívánatos (úgynevezett PUP - Potentially Unwanted Program) szoftverek elleni küzdelemre. Erre nagy szükség is van, hiszen a netes csalók továbbra is gyakran igyekeznek olyan programokat feljuttatni a felhasználók számítógépire, amelyekkel aztán komoly bosszúságot okozhatnak, és nem mellékesen pénzt kereshetnek.
 
A nemkívánatos alkalmazások közé sorolja a Microsoft azokat a szoftvereket, amelyek kéretlen reklámokat jelenítenek meg, átirányításokat hajtanak végre weblapok között, meghamisítanak különféle szoftverfunkciókat, vagy éppen azt ígérik, hogy karbantartják, megvédik a számítógépeket, miközben a valóságban semmiféle ilyen szolgáltatással nem rendelkeznek.


Forrás: Microsoft
 
Az Edge esetében egyelőre csak a (Canary) fejlesztői verzió kapta meg azt a védelmi újdonságot, amely nemkívánatos szoftverek letöltése esetén figyelmezteti a felhasználót a veszélyekre. Így még azelőtt megelőzhetők a károk, mielőtt egy problémás program rákerülne a számítógépre. A felhasználó dönthet úgy, hogy a figyelmeztetés és a kockázatok ellenére mégis letölti a fájlt, de ez nyilván nem javasolt.
 
Az új funkció az Edge adatvédelmi beállításaiban kapcsolható be, illetve az "edge://flags" révén elérhető beállítási felület is segítségül hívható.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiOS kapcsán egy biztonsági résre derült fény.

  2. 3

    A Drupalhoz tartozó egyik modul egy biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1