Bekeményít az Edge webböngésző

​Az Edge webböngésző is felkészül arra, hogy hatékonyabban vegye fel a küzdelmet a nemkívánatos programok ellen.
 

A Microsoft sem akar lemaradni a böngészőbiztonság terén: az Edge webböngészőjét (amely amúgy is alapvető változásokon esik át) elkezdte felkészíteni a nemkívánatos (úgynevezett PUP - Potentially Unwanted Program) szoftverek elleni küzdelemre. Erre nagy szükség is van, hiszen a netes csalók továbbra is gyakran igyekeznek olyan programokat feljuttatni a felhasználók számítógépire, amelyekkel aztán komoly bosszúságot okozhatnak, és nem mellékesen pénzt kereshetnek.
 
A nemkívánatos alkalmazások közé sorolja a Microsoft azokat a szoftvereket, amelyek kéretlen reklámokat jelenítenek meg, átirányításokat hajtanak végre weblapok között, meghamisítanak különféle szoftverfunkciókat, vagy éppen azt ígérik, hogy karbantartják, megvédik a számítógépeket, miközben a valóságban semmiféle ilyen szolgáltatással nem rendelkeznek.


Forrás: Microsoft
 
Az Edge esetében egyelőre csak a (Canary) fejlesztői verzió kapta meg azt a védelmi újdonságot, amely nemkívánatos szoftverek letöltése esetén figyelmezteti a felhasználót a veszélyekre. Így még azelőtt megelőzhetők a károk, mielőtt egy problémás program rákerülne a számítógépre. A felhasználó dönthet úgy, hogy a figyelmeztetés és a kockázatok ellenére mégis letölti a fájlt, de ez nyilván nem javasolt.
 
Az új funkció az Edge adatvédelmi beállításaiban kapcsolható be, illetve az "edge://flags" révén elérhető beállítási felület is segítségül hívható.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1