Az elosztott biztonsági mentés kihívásai

A legtöbb cégnél elmúltak azok az idők, amikor biztonsági mentésként elég volt egyszerűen pillanatképeket készíteni a virtuális gépekről.
 

Sok vállalat több különböző helyszínen tárolja az adatokat, fájlokat, illetve működteti az IT-szolgáltatásokat, ami a mentések felügyeletét megnehezíti. A Micro Focus szakértői szerint alkalmazásokkal is integrálható megoldásra van szükség ahhoz, hogy hatékony mentőrendszert lehessen kiépíteni.
 
A vállalat egy olyan kutatásról számolt be, amely szerint a cégek 62 százaléka alkalmaz hibrid megközelítést. Ez azt is eredményezi, hogy a szervezetek adatai és szolgáltatásai elszórtan találhatók a különféle helyszíneken. Ezért, ha egy cég átfogó védelmet szeretne az összes fájl és szolgáltatás számára, nem elég egy egyszerű biztonsági mentési megoldás.
 
Mindenhol véd
 
Egy hibrid megközelítést is támogató, elosztottan működő infrastruktúrákban is jól működő biztonsági megoldásnak különféle tárolási platformokat, operációs rendszereket, hypervisorokat, alkalmazásokat és formátumokat kell támogatnia. Mindezek mellett fontos a központosított adatvédelem kialakításának elősegítése, amelynek szükség szerint ki kell terjednie a fizikai, a virtuális és a felhő alapú környezetekre is.
 
Sokat segíthet a hatékonyság növelésén, ha az adott technológia magában foglal olyan automatizálási és jelentéskészítési eszközöket, illetve prediktív analitikát, amelyek segítségével az informatikai szakemberek gyorsan átláthatják és kezelhetik a teljes biztonsági mentési környezetet, valamint automatizálhatják és összehangolhatják a backup folyamatokat.
 
Visszaállítás pillanatok alatt
 
Hogy a lehető legkisebb legyen a kiesés, vészhelyzet esetén a biztonsági mentési megoldásnak minél rövidebb idő alatt kell biztosítania az adatok és a szolgáltatások helyreállítását. Nagyban segíti mindezt, ha az adott eszköz minél szorosabban integrálható az üzleti alkalmazásokkal és adatbázisokkal.
 
Hosszú távon, nagy mennyiségben is
 
A vállalatoknál generált és tárolt információk mennyisége óriási ütemben nő. Mind a felhasználók, mind a különféle berendezések és IoT-eszközök egyre több adatot és mind nagyobb méretű fájlokat hoznak létre. Ezeket az információkat pedig a szervezeteknek bizonyos ideig meg kell őrizniük. Erre olykor jogszabályi és iparági előírások is kötelezik őket. A fejlett adatvédelmi megoldások tartalmaznak olyan indexelő és katalogizáló rendszereket, amelyek képesek segítséget nyújtani a megfelelő adatok megőrzéséhez.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense fejlesztői egy közepes veszélyességű sebezhetőségről számoltak be.

  2. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1