Az elosztott biztonsági mentés kihívásai

A legtöbb cégnél elmúltak azok az idők, amikor biztonsági mentésként elég volt egyszerűen pillanatképeket készíteni a virtuális gépekről.
 

Sok vállalat több különböző helyszínen tárolja az adatokat, fájlokat, illetve működteti az IT-szolgáltatásokat, ami a mentések felügyeletét megnehezíti. A Micro Focus szakértői szerint alkalmazásokkal is integrálható megoldásra van szükség ahhoz, hogy hatékony mentőrendszert lehessen kiépíteni.
 
A vállalat egy olyan kutatásról számolt be, amely szerint a cégek 62 százaléka alkalmaz hibrid megközelítést. Ez azt is eredményezi, hogy a szervezetek adatai és szolgáltatásai elszórtan találhatók a különféle helyszíneken. Ezért, ha egy cég átfogó védelmet szeretne az összes fájl és szolgáltatás számára, nem elég egy egyszerű biztonsági mentési megoldás.
 
Mindenhol véd
 
Egy hibrid megközelítést is támogató, elosztottan működő infrastruktúrákban is jól működő biztonsági megoldásnak különféle tárolási platformokat, operációs rendszereket, hypervisorokat, alkalmazásokat és formátumokat kell támogatnia. Mindezek mellett fontos a központosított adatvédelem kialakításának elősegítése, amelynek szükség szerint ki kell terjednie a fizikai, a virtuális és a felhő alapú környezetekre is.
 
Sokat segíthet a hatékonyság növelésén, ha az adott technológia magában foglal olyan automatizálási és jelentéskészítési eszközöket, illetve prediktív analitikát, amelyek segítségével az informatikai szakemberek gyorsan átláthatják és kezelhetik a teljes biztonsági mentési környezetet, valamint automatizálhatják és összehangolhatják a backup folyamatokat.
 
Visszaállítás pillanatok alatt
 
Hogy a lehető legkisebb legyen a kiesés, vészhelyzet esetén a biztonsági mentési megoldásnak minél rövidebb idő alatt kell biztosítania az adatok és a szolgáltatások helyreállítását. Nagyban segíti mindezt, ha az adott eszköz minél szorosabban integrálható az üzleti alkalmazásokkal és adatbázisokkal.
 
Hosszú távon, nagy mennyiségben is
 
A vállalatoknál generált és tárolt információk mennyisége óriási ütemben nő. Mind a felhasználók, mind a különféle berendezések és IoT-eszközök egyre több adatot és mind nagyobb méretű fájlokat hoznak létre. Ezeket az információkat pedig a szervezeteknek bizonyos ideig meg kell őrizniük. Erre olykor jogszabályi és iparági előírások is kötelezik őket. A fejlett adatvédelmi megoldások tartalmaznak olyan indexelő és katalogizáló rendszereket, amelyek képesek segítséget nyújtani a megfelelő adatok megőrzéséhez.
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség