Az elosztott biztonsági mentés kihívásai

A legtöbb cégnél elmúltak azok az idők, amikor biztonsági mentésként elég volt egyszerűen pillanatképeket készíteni a virtuális gépekről.
 

Sok vállalat több különböző helyszínen tárolja az adatokat, fájlokat, illetve működteti az IT-szolgáltatásokat, ami a mentések felügyeletét megnehezíti. A Micro Focus szakértői szerint alkalmazásokkal is integrálható megoldásra van szükség ahhoz, hogy hatékony mentőrendszert lehessen kiépíteni.
 
A vállalat egy olyan kutatásról számolt be, amely szerint a cégek 62 százaléka alkalmaz hibrid megközelítést. Ez azt is eredményezi, hogy a szervezetek adatai és szolgáltatásai elszórtan találhatók a különféle helyszíneken. Ezért, ha egy cég átfogó védelmet szeretne az összes fájl és szolgáltatás számára, nem elég egy egyszerű biztonsági mentési megoldás.
 
Mindenhol véd
 
Egy hibrid megközelítést is támogató, elosztottan működő infrastruktúrákban is jól működő biztonsági megoldásnak különféle tárolási platformokat, operációs rendszereket, hypervisorokat, alkalmazásokat és formátumokat kell támogatnia. Mindezek mellett fontos a központosított adatvédelem kialakításának elősegítése, amelynek szükség szerint ki kell terjednie a fizikai, a virtuális és a felhő alapú környezetekre is.
 
Sokat segíthet a hatékonyság növelésén, ha az adott technológia magában foglal olyan automatizálási és jelentéskészítési eszközöket, illetve prediktív analitikát, amelyek segítségével az informatikai szakemberek gyorsan átláthatják és kezelhetik a teljes biztonsági mentési környezetet, valamint automatizálhatják és összehangolhatják a backup folyamatokat.
 
Visszaállítás pillanatok alatt
 
Hogy a lehető legkisebb legyen a kiesés, vészhelyzet esetén a biztonsági mentési megoldásnak minél rövidebb idő alatt kell biztosítania az adatok és a szolgáltatások helyreállítását. Nagyban segíti mindezt, ha az adott eszköz minél szorosabban integrálható az üzleti alkalmazásokkal és adatbázisokkal.
 
Hosszú távon, nagy mennyiségben is
 
A vállalatoknál generált és tárolt információk mennyisége óriási ütemben nő. Mind a felhasználók, mind a különféle berendezések és IoT-eszközök egyre több adatot és mind nagyobb méretű fájlokat hoznak létre. Ezeket az információkat pedig a szervezeteknek bizonyos ideig meg kell őrizniük. Erre olykor jogszabályi és iparági előírások is kötelezik őket. A fejlett adatvédelmi megoldások tartalmaznak olyan indexelő és katalogizáló rendszereket, amelyek képesek segítséget nyújtani a megfelelő adatok megőrzéséhez.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség